Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Eurobank από το σκότος επανέρχεται στο φως – Μην επιστρέψει στην περίοδο της εσωστρέφειας και των Ερινύων

tags :
Η Eurobank από το σκότος επανέρχεται στο φως – Μην επιστρέψει στην περίοδο της εσωστρέφειας και των Ερινύων
Όσοι αποζητούν τις Ερινύες…αντί να τις αποφεύγουν δεν θα προσφέρουν τις σωστές υπηρεσίες στην μεγάλη τράπεζα που λέγεται Eurobank.
Η Eurobank με πολύ μεγάλη προσπάθεια, με πολύ κόπο, της διοίκησης και των εργαζομένων πέρασε από το βαθύ σκοτάδι στο φως.
Η τράπεζα πέρασε μια ιστορική περιπέτεια, κρατικοποιήθηκε και κατάφερε να ιδιωτικοποιηθεί επιτυχώς με το 65% των μετοχών να ελέγχουν πλέον ιδιώτες, ανακεφαλαιοποιήθηκε επιτυχώς και έκλεισε με επιτυχία….το ζοφερό επώδυνο κεφάλαιο που λεγόταν αποχώρηση Λάτση, αποτυχία του deal με την Εθνική, κρατικοποίηση, αντικατάσταση management.
H Eurobank βλέπει ξανά φως με την αξία της, ωστόσο λίγο πριν την έξοδο από το τούνελ, υπάρχουν ενδείξεις εσωστρέφειας ενδείξεις που φέρνουν στην επιφάνεια…τις Ερινύες που αιωρούνται ακόμη πάνω από την Eurobank.
Μια τέτοια περίπτωση είναι το περιβόητο email…στο οποίο κακώς ενεπλάκη ο Φωκίων Καραβίας εκ των βασικών στελεχών της Eurobank και κορυφαίο στέλεχος της αγοράς.
Το έχουμε επισημάνει με σαφή τρόπο τι ακριβώς συνέβη.
Ο Φωκίων Καραβίας, εκ των βασικών στελεχών της τράπεζας έστειλε email στην Capital που είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank και ζήτησε ενημέρωση για την παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο.
Ο Joerg Sponer, αναλυτής της Capital Group, απάντησε στον Καραβία μέσω email…το γνωστό σε όλους σκληρότατο κείμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το email αυτό εν συνεχεία, κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο το χρησιμοποίησε για λόγους πολιτικής προπαγάνδας εναντίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βέβαιο είναι ότι το email αυτό της Capital δεν έφυγε από τον Καραβία, αυτό είναι 10000% δεδομένο.
Ποιος έστειλε το email….γνωρίζουμε...
Θα πείτε πως το γνωρίζουμε....θα σας πούμε το γνωρίζουμε.
Όμως ούτε αυτό έχει τόσο σημασία.
Η σημασία είναι ότι με αφορμή το email διαβλέπουμε ότι υπάρχει πάλι εσωστρέφεια στην Eurobank, σε μια περίοδο όπου η τράπεζα χρειάζεται όλα τα μέσα και όλα τα στελέχη να στηρίξουν την προσπάθεια, ώστε το φως να εδραιωθεί στην τράπεζα.
Οι διαρροές περί εκδιωχθέντων στελεχών, τα προβοκατόρικα σχόλια περί επαφών στελεχών της Eurobank με τους εκδιωχθέντες (αν διερωτάστε ποιοι είναι οι εκδιωχθέντες είναι η προηγούμενη διοίκηση) δεν βοηθούν την τράπεζα.
Η Eurobank έχει ανάγκη το φως και όχι την εσωστρέφεια, έχει ανάγκη την αξιοποίηση όλων των στελεχών και όλων των δυνάμεων ώστε να εδραιώσει την μεγάλη αλλαγή που συντελείται.

Υποσημείωση

Επειδή γνωρίζουμε πολλά για την Eurobank, περισσότερα από αυτά που φαντάζονται οι περισσότεροι….θα πούμε το εξής.
1)Η Eurobank χτίζει ένα νέο προφίλ στηριζόμενο σε ένα ικανό συλλογικό management με επικεφαλής τον Χ. Μεγάλου.
2)Η προηγούμενη διοίκηση δεν ασχολείται με την Eurobank, έχει πάρει τον δρόμο της
3)Η Eurobank έχει παρελθόν και έχει μέλλον.
Το παρελθόν έθεσε τις βάσεις για να υπάρχει σήμερα και το μέλλον χτίζεται πάλι με επιτυχία.
Όσοι αποζητούν τις Ερινύες…αντί να τις αποφεύγουν δεν θα προσφέρουν τις σωστές υπηρεσίες στην μεγάλη τράπεζα που λέγεται Eurobank.

Οι Ερινύες στην Ελληνική μυθολογία ήταν μυθικές χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων....
Γιατί επικαλούμαστε τις Ερινύες;
Μας ενδιαφέρει να πάρουν το μήνυμα οι εκλεκτοί.....ξέρουν ποιοι είναι....

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης