Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με εντολή Αθήνας ακυρώθηκε η συμφωνία στο Eurogroup, ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει - Διαψεύδει ο ΥΠΟΙΚ

Με εντολή Αθήνας ακυρώθηκε η συμφωνία στο Eurogroup, ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει - Διαψεύδει ο ΥΠΟΙΚ
Aξιωματούχοι είπαν ότι Βαρουφάκης αποφάσισε να ενημερώσει τηλεφωνικά την Αθήνα για το τι είχε συμφωνήσει και αμέσως η ελληνική κυβέρνηση έβαλε veto.
Μια διαφορετική ερμηνεία δίνουν οι FT στο αδιέξοδο που υπήρξε στο έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα.
Με βάση πληροφορίες όμως που επικαλούνται τα διεθνή μέσα όπως FT υπήρξε μια δραματική ανατροπή την τελευταία στιγμή στο έκτακτο Eurogroup.
Με βάση πληροφορίες οι 18 υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης είχαν μείνει με την εντύπωση ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Μάλιστα ορισμένοι ΥΠΟΙΚ όπως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble είχαν εγκαταλείψει το κτίριο όπου διεξάγετο το Eurogroup.
Σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες, Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του, μια δήλωση που θα έφερε την υπογραφή και του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ήταν επίσης στις Βρυξέλλες .
Μόλις υπήρξε συμφωνία,  τα περισσότερα μέλη του Eurogroup άρχισαν να αποχωρούν.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι είπαν ότι Βαρουφάκης αποφάσισε να ενημερώσει τηλεφωνικά την Αθήνα για το τι είχε συμφωνήσει και αμέσως η ελληνική κυβέρνηση έβαλε veto.
Εφόσον αυτό ισχύει θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμφωνήσει ο Γ. Βαρουφάκης.
Ισχύει ότι είχε συμφωνήσει στο μεγαλύτερο μέρος των μνημονικών δεσμεύσεων;
Ο Γιάνης Βαρουφάκης πάντως στον προσωπικό του λογαρισμό στο twitter διέψευσε αυτή την πληροφορία χαρακτηρίζοντας την απρεπή.

Το κοινό ανακοινωθέν που δεν εκδόθηκε ποτέ
«Σήμερα το Eurogroup έκανε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και της κατάστασης του υπάρχοντος προγράμματος προσαρμογής.
Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.
Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης