Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λήγει μεγάλη short θέση στα CDS 1 δις ευρώ – Μπλοκάρει τα Hedge funds η J P Morgan;

Λήγει  μεγάλη short θέση στα CDS 1 δις ευρώ – Μπλοκάρει τα  Hedge funds η J P Morgan;
Μέσα στις προσεχείς ημέρες λήγει ανοικτή short θέση στα CDS και στα ομόλογα ύψους 1 δις ευρώ και η οποία δεν θα ανανεωθεί με βάση πληροφορίες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο όγκος του κερδοσκοπικού κεφαλαίου στα CDS θα βαίνει μειούμενος στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα είναι αξιοσημείωτο ότι η J P Morgan ο άλλοτε μεγάλος short στα ελληνικά ομόλογα όχι μόνο κλείνει πόρτες σε hedge funds αλλά προβαίνει και σε αγορές 5ετών ομολόγων.
Προφανώς οι απειλές της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι θα διενεργήσουν ελέγχους στις αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες για τις συναλλαγές τους και στην Ελλάδα  έχει προβληματίσει ορισμένους.
Όμως και ενώ η κερδοσκοπία θα βαίνει μειούμενη τα spread και CDS για να υποχωρήσουν ουσιαστικότερα θα πρέπει  
1)Κάτι σημαντικό να αλλάξει στην οικονομία μια οικονομική στήριξη θα ήταν καταλυτική.
2)Να αποφασίσουν τα hedge funds να μην ανανεώσουν θέσεις τους που λήγουν μέσα στον Μάρτιο, εξέλιξη που ήδη παρατηρείται.  
Ήδη το fund Paulson έκλεισε την επενδυτική του θέση.
3)Ο ΟΔΔΗΧ να μπλοκάρει τα hedge funds από δημοπρασίες ομολόγων ώστε να τα υποχρεώσει να προβούν σε πραγματικές αγορές και έτσι να κλείσει το spread, ήδη ως στρατηγική υφίσταται.
4) Ο ΟΔΔΗΧ να υλοποιήσει δημοπρασίες προσεχώς επιτυγχάνοντας  τον διττό στόχο κάλυψης της έκδοσης και χαμηλότερο επιτόκιο.
Η μείωση του spread θα αποτελέσει μια επίπονη διαδικασία.
Θα γίνει εύκολη μόνο για το spread αν η Ελλάδα δεχθεί οικονομική βοήθεια ή  υπάρξει βοήθεια από το ΔΝΤ.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης