Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις Βρυξέλλες η πρώτη ευρωπαϊκή εβδομάδα για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση - Συμμετέχει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Στις Βρυξέλλες η πρώτη ευρωπαϊκή εβδομάδα για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση - Συμμετέχει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Στην ιστοσελίδα www.europeanmoneyweek.eu υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις δράσεις
Η ανάδειξη της σημασίας της χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση (European Money Week) που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (EBF), με έδρα τις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τις εθνικές ενώσεις τραπεζών-μέλη της, από περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, την ερχόμενη εβδομάδα, από 9 μέχρι και 13 Μαρτίου, μέσω μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, θα δοθεί έμφαση στην ευαισθητοποίηση σε θέματα χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης, ειδικά για τους νέους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μας επιτρέπει να μοιραστούμε επιτυχημένες εμπειρίες και δράσεις στο πεδίο της χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη», αναφέρει ο Wim Mijs, εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.
«Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν τα οφέλη της εκπαίδευσης των νέων σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων τους.
Για μας είναι σαφές ότι η χρηματοπιστωτική εκπαίδευση μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε μια υγιή οικονομία» επισημαίνει.
Για να σηματοδοτήσει την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας, η EBF διοργανώνει στις Βρυξέλλες, στις 9 Μαρτίου, μια συζήτηση με κορυφαίους ειδικούς της χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης.
Σε όλη την Ευρώπη, οι εθνικές ενώσεις τραπεζών θα οργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, μαθήματα σε σχολεία, επισκέψεις σε τράπεζες και εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή παιδιών, δασκάλων, γονέων και εμπειρογνωμόνων.
Στην ιστοσελίδα www.europeanmoneyweek.eu υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις επιμέρους δράσεις. Στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση να καταστεί ετήσιος θεσμός.
Συμπίπτει δε χρονικά με την Παγκόσμια Εβδομάδα για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, και στοχεύει στην ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης περί τα χρηματοοικονομικά σε όλον τον κόσμο.
Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα συμμετέχει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ΕΕΤ είναι μέλος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece από το 2007.
Υποστηρίζει το πρόγραμμα Τράπεζες σε Δράση, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και υλοποιείται από εθελοντές-στελέχη τραπεζών.
Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές χρηματοπιστωτικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες για να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους ως ενημερωμένοι καταναλωτές και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες.
Η συμμετοχή σχολείων στο εν λόγω πρόγραμμα κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα προηγούμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Χρηματοπιστωτική Εκπαίδευση, το πρόγραμμα θα υλοποιείται σε 21 σχολεία, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χανιά, Δράμα, Πύργο, Φιλιππιάδα, Ίασμο και Λιτόχωρο, με τη συμμετοχή περίπου 700 μαθητών λυκείου.
Το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς αναμένεται να υπερβεί τους 850.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης