Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική: Νέες διαπραγματεύσεις για τον Αστέρα - Εκροές καταθέσεων 6,2 δισ. από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο

Εθνική: Νέες διαπραγματεύσεις για τον Αστέρα - Εκροές καταθέσεων 6,2 δισ. από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο
Δεν υπάρχει κανένας άλλος όρος από την DGComp, εκτός από τη μείωση του ποσοστού της Εθνικής στην Finansbank
Σε νέες διαπραγματεύσεις για τον Αστέρα βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, όπως επιβεβαίωσε η διοίκηση της τράπεζας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών για το 2014.
«Διαπραγματευόμαστε ξανά με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές τους όρους και το τίμημα για τον Αστέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την αναβολή διάθεσης του ποσοστού της Finansbank, η διοίκηση απέδωσε το γεγονός στην πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου της Τουρκίας.
Δεν υπάρχει κανένας άλλος όρος από την DGComp, εκτός από τη μείωση του ποσοστού της Εθνικής στην Finansbank, τονίστηκε επίσης.
«Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας για το καλό όλων» δήλωσε επίσης η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η Εθνική, τον Ιανουάριο του 2015, κατέγραψε εκροές καταθέσεων, ύψους 2,7 δισ. ευρώ.
Συνολικά, οι εκροές καταθέσεων από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ.
Όπως τονίστηκε, το φαινόμενο των εκροών καταθέσεων κορυφώθηκε τον Ιανουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο οι εκροές μειώθηκαν κατά 50% για να σταματήσουν πρακτικά τον Μάρτιο.
Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 83%, ο χαμηλότερος μεταξύ του ανταγωνισμού.
Mέχρι τα μέσα Μαρτίου, η συνολική εξάρτηση της Εθνικής από το ευρωσύστημα ανερχόταν σε 23 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 13,3 δισ. ευρώ αντλήθηκε από τον ELA.
Όπως σημείωσε η διοίκηση της Εθνικής ο όμιλος έχει collaterals με τα οποία μπορεί να αντλήσει ρευστότητα ύψους 15 δισ. ευρώ μέσω του ELA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης