Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνεται να εφαρμόσει δεξιά πολιτική – Ο Τσίπρας προλειαίνει το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο

tags :
Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνεται να εφαρμόσει δεξιά πολιτική – Ο Τσίπρας προλειαίνει το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο
Ο Τσίπρας ήταν ειλικρινής αναγνώρισε το αδιέξοδο και προλειαίνει το έδαφος για το νέο μνημόνιο
Ο Αλέξης Τσίπρας προλειαίνει το έδαφος, προετοιμάζει το έδαφος για το τρίτο μνημόνιο, την τρίτη δανειακή σύμβαση.
Η συνέντευξη του Α. Τσίπρα ήταν άκρως αποκαλυπτική
Αρχικά παρουσίασε την εκδοχή ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παγιδεύτηκε.
Εν συνεχεία κατηγόρησε για ανηθικότητα την ΕΚΤ γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για τα έντοκα γραμμάτια ενώ χαρακτήρισε ανορθόδοξη την στάση της ΕΚΤ.
Ακολούθησε μια δόση αυτοκριτικής για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε παρελθούσα κυβερνητική εμπειρία, άρα έκαναν λάθη και ακολούθησε η αποκάλυψη του σχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αρχικά ενδιάμεση συμφωνία και τον Ιούνιο ή Ιούλιο την τελική συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέο δάνειο τουλάχιστον 30 δισεκ. ευρώ.
 Ο Τσίπρας επανέλαβε ότι υπάρχουν διαφωνίες με τους δανειστές στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στα θέματα του κατώτατου μισθού και στον ΦΠΑ.
H ουσία από την συνέντευξη Τσίπρα που ήταν ομολογουμένως αποκαλυπτική και ρεαλιστική, είναι ότι αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση από πλευράς ρευστότητας και ουσιαστικά ζητάει συμφωνία δύο φάσεων.
Ενδιάμεση συμφωνία αρχικά και τελική συμφωνία με νέο δάνειο τον Ιούνιο.
Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει δεξιά πολιτική.
Ο Τσίπρας προσπάθησε για μια ακόμη φορά να μπλοφάρει όταν μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αν δεν υπάρξει επιθυμητή συμφωνία η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε δημοψήφισμα όχι σε εκλογές.
Το δημοψήφισμα δεν έχει κανένα νόημα αφενός γιατί το ερώτημα που θα πρέπει να υποβληθεί είναι ευρώ ή δραχμή αλλά το κυριότερο γιατί η καθολική πλειοψηφία θα ταχθεί υπέρ του ευρώ και των μέτρων, υποχρεώνοντας την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με λαϊκή εντολή να εφαρμόσει δεξιά πολιτική.
Ο Τσίπρας που ήταν και ρεαλιστικής και ειλικρινής αποκάλυψε ουσιαστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογές.
Αποκήρυξε την ρήξη και το Grexit δεν αποτελούν επιλογή και επανέλαβε ότι θα υπάρξει συμφωνία και έτσι δεν θα χρειαστεί το δημοψήφισμα.
Πίσω από όλες αυτές τις λέξεις, τους σχεδιασμούς και τις ερμηνείες που κανείς μπορεί να δώσει, αποκαλύπτεται το πραγματικό σχέδιο.
Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, αναζητάει την επικοινωνιακή φόρμουλα ώστε να την περάσει στο εσωτερικό.
Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει 100% δεξιά πολιτική διανθισμένη με ροζ πινελιές αλλά το φόντο στην μεγάλη εικόνα θα είναι δεξιά πολιτική.

Υποσημείωση

Ακατανόητο αυτό που ελέχθη ότι στην συμφωνία του Φεβρουαρίου η Ελλάδα δεν πήρε γραπτώς τα συμφωνηθέντα, όπως π.χ. την δέσμευση της ΕΚΤ ότι θα επιτρέψει την αύξηση των εντόκων στις ελληνικές τράπεζες.
Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Ο Τσίπρας ήταν ειλικρινής αναγνώρισε το αδιέξοδο και προλειαίνει το έδαφος για το νέο μνημόνιο που μπορεί να μετονομαστεί σε οτιδήποτε αλλά στην κυριολεξία θα είναι τρίτο μνημόνιο.

(πρώτη ενημέρωση 28 Απριλίου 2015, 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης