Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Yπαναχωρεί η ΕΚΤ: Δεν αποκλείεται αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων, εάν πλησιάζει η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Yπαναχωρεί η ΕΚΤ: Δεν αποκλείεται αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων, εάν πλησιάζει η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών
H EKT αναθεωρεί τη στάση της έναντι της Ελλάδας, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι ελληνική κυβέρνηση και δανειστές πλησιάζουν σε συμφωνία
Ενδείξεις υπαναχώρησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, διαφαίνονται στον ορίζοντα.
Η ΕΚΤ φαίνεται πως αλλάζει στάση και εμφανίζεται πλέον πιο θετική στο ενδεχόμενο να επιτραπεί στην Ελλάδα να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, τότε η ΕΚΤ μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, δήλωσε ο B. Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Εάν η ελληνική κυβέρνηση πάρει το πράσινο φως για την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, θα λάβει μια πολύ σημαντική ανάσα ρευστότητας.
Η ΕΚΤ έχει θέσει βέτο προς τις ελληνικές τράπεζες να μην προχωρήσουν σε αύξηση του όγκου των εντόκων γραμματίων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους, γεγονός που έχουν στηλιτεύσει τόσο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για ανορθόδοξη στάση από την πλευρά της ΕΚΤ, καθώς θέτει θηλιά στον λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης.
H EKT φαίνεται πως υπαναχωρεί και αναθεωρεί τη στάση της έναντι της Ελλάδας, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι ελληνική κυβέρνηση και δανειστές πλησιάζουν σε συμφωνία.
Υπενθυμίζεται εδώ πως το υφιστάμενο όριο έκδοσης ελληνικών εντόκων γραμματίων ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ.
Οι δηλώσεις του Coeure αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι είναι το στέλεχος της ΕΚΤ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις των κλιμακίων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης