Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι θα συμβεί μετά την συμφωνία; - Εντυπωσιακό ράλι στο ΧΑ με την χρηματοδότηση, καθυστερεί η πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ

Τι θα συμβεί μετά την συμφωνία; - Εντυπωσιακό ράλι στο ΧΑ με την  χρηματοδότηση, καθυστερεί η πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ
Το ερώτημα δεν είναι η συμφωνία αλλά τι θα συμβεί μετά την συμφωνία....
H συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ το αργότερο μεταξύ 27-29 Μαΐου θα κλείσει ενώ στο τακτικό Eurogroup στις 11 Μαΐου θα επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει πρόοδος.
Στις 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένο το τακτικό Eurogroup όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία αλλά θα επικυρωθεί μια θετική εξέλιξη.
Στο Eurogroup θα αναφερθεί ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου – απαιτούνται ακόμη βήματα για την συμφωνία – αλλά για πρώτη φορά σε Eurogroup θα γίνεται λόγος για πρόοδο σε σχέση με προηγούμενα Eurogroup.
Στις 12 Μαΐου η Ελλάδα θα καταβάλλει τα 764 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ και αυτή η εξέλιξη θα σφραγίσει την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών.
Στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει η ΕΚΤ πάλι για την Ελλάδα για να αξιολογήσει τα δεδομένα του τακτικού Eurogroup και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της προόδου θα παγώσει οποιαδήποτε σχέδιο για αύξηση των haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, θα αυξήσει όμως εκ νέου το ELA.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι 100% βέβαιο ότι θέλει συμφωνία, όχι ρήξη ή σύγκρουση αλλά συμφωνία.
1)Αύξησε 343% το ύψος των μεταρρυθμίσεων από 3,2 δισεκ. στα 14,2 δισεκ. σε διάστημα ένα μήνα, αυτό αποτελεί απόλυτη ένδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει συμφωνία.
2)Η απόφαση να πάρει τα διαθέσιμα των ταμείων επίσης αποτελεί απόλυτη ένδειξη ότι η κυβέρνηση δεν θέλει χρεοκοπία και στάση πληρωμών αλλά συμφωνία.
3)Η Ευρώπη υποχρεούται να κάνει και αυτή βήματα προόδου ώστε Ελλάδα και ΕΕ με ΔΝΤ και ΕΚΤ να συγκλίνουν προς μια συμφωνία.
Πάντως υπάρχει διάθεση όλες οι πλευρές να συγκλίνουν.
Συμφωνία της Ελλάδος με την ΕΕ είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρξει.
Νέο μνημόνιο και νέες μεταρρυθμίσεις είναι 100% βέβαιο ότι θα υπάρξει.
Νέο δάνειο περίπου 26 δισεκ. + 12 δισεκ. χρηματοδότηση από το παρελθόν επίσης θα υπάρξει.
Τα 12 δισεκ. προέρχονται 7,2 δισεκ. από την τελευταία δόση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, αύξηση στα έντοκα 3 δισεκ. ίσως και 5 δισεκ. και 1,92 δισεκ. από τα κέρδη των ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες.
Νομοτελειακά η συμφωνία έρχεται και πρέπει να αναφέρουμε ότι εδώ και πολλές εβδομάδες είχαμε αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπλοφάρει και ότι στρατηγικά επενδύει στην συμφωνία.
Το ερώτημα δεν είναι η συμφωνία αλλά τι θα συμβεί μετά την συμφωνία.
Τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι
1)Οι μεταρρυθμίσεις πως θα εφαρμοστούν;
2)Πότε θα ξεκινήσει το ράλι στο χρηματιστήριο;
3)Κινδυνεύει άμεσα με πολιτική φθορά η κυβέρνηση.

Οι απαντήσεις

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η συμφωνία αλλά το πώς θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις όχι από πλευράς λαϊκής αντίδρασης αλλά απόδοσης.
Τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κυβερνήσει και η άσκηση εξουσίας και μάλιστα κυβερνητικής θα αποδειχθεί πολύ δύσκολη υπόθεση.
Στο σκέλος αυτό θα υπάρξουν πολλά προβλήματα.
Ως προς την χρηματιστηριακή αγορά αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα είναι μια προσδοκία συμφωνίας.
Το χρηματιστήριο όταν θα δει….την χρηματοδότηση τότε θα πυροδοτηθεί αυτό είναι 100% βέβαιο δίδοντας εντυπωσιακά κέρδη σε τράπεζες και warrants.
H κυβέρνηση θα περάσει μια περίοδο αποδοχής και ανοχής από την κυβέρνηση.
Η πολιτική φθορά της κυβέρνησης θα καθυστερήσει αυτό είναι βέβαιο καθώς η νωπή εντολή που έχει λάβει δεν δείχνει σημάδια φθοράς, η κοινωνία στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική φθορά της κυβέρνησης θα είναι βραδεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης