Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πιθανό έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου – Μπλόφα τα σχέδια για δημοψήφισμα 7 Ιουνίου

Πιθανό έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου – Μπλόφα τα σχέδια για δημοψήφισμα 7 Ιουνίου
Θα είναι ολέθριο και εγκληματικό λάθος ένα δημοψήφισμα....γιατί δεν θα προσδώσει τίποτε καινούργιο
Στο σημερινό τακτικό Eurogroup 11 Μαΐου του 2015 δεν αναμένεται συμφωνία, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να υπάρξει επιβεβαίωση κάποιας προόδου μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αλλά όχι συμφωνία.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες στο τακτικό Eurogroup μπορεί να υπάρξει η αναφορά της προόδου σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup αλλά
1)Δεν θα υπάρξει συμφωνία
2)Θα ζητηθούν πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα, υποχρεώνοντας την ελληνική κυβέρνηση σε 5η αναθεώρηση της δέσμης των μεταρρυθμίσεων και ανεβάζοντας τον πήχη των μέτρων στα 16 δισεκ.
3)Δεν θα ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση, η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει ακόμη το όριο των εντόκων από τα 14,9 στα 18 με 18,5 δισεκ. ευρώ.
Λόγω αυτών των δεδομένων είναι πιθανό νέο έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου ώστε να σφραγιστεί η συμφωνία καθώς στο διάστημα 5 με 19 Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 2 δισεκ. και χωρίς χρηματοδότηση θα είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις.
Εν τω μεταξύ τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και φέρουν την Ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει δημοψήφισμα στις 7 Ιουνίου είναι μια επικίνδυνη μπλόφα.
Αν η ελληνική κυβέρνηση πάει σε δημοψήφισμα, το bank run που θα υπάρξει στις τράπεζες και η δραματική επιδείνωση του κλίματος θα καταστρέψουν την οικονομία.
Παράλληλα θα είναι στρατηγικό λάθος, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του ευρώ άρα τι νόημα έχει ένα δημοψήφισμα όταν είναι εκ των προτέρων γνωστό το αποτέλεσμα;
Ένα είναι βέβαιο.
Θα είναι ολέθριο και εγκληματικό λάθος ένα δημοψήφισμα.
Τώρα χρησιμοποιείται ως μπλόφα.
Αύριο…

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 12:12 11 Μαίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης