Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προειδοποίηση Hansson (EΚΤ): Δεν θα αυξηθεί το ELA των ελληνικών τραπεζών, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση του χρέους

Προειδοποίηση Hansson (EΚΤ): Δεν θα αυξηθεί το ELA των ελληνικών τραπεζών, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση του χρέους
Η ΕΚΤ παράσχει στήριξη σε φερέγγυες τράπεζες που διαθέτουν επαρκή collaterals
Σαφή προειδοποίηση πως θα επανεξεταστεί το ELA των ελληνικών τραπεζών, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση του ελληνικού χρέους, απέστειλε προς την Αθήνα ο Ardo Hansson, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Hansson, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε επανεξέταση του ELA των ελληνικών τραπεζών, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση ή το προφίλ του ελληνικού χρέους ή εάν οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι σε θέση να παράσχουν επαρκή collaterals ως αντάλλαγμα για την παροχή ρευστότητας.
Σύμφωνα με τον τραπεζίτη, η παροχή στήριξης από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες βασίζεται σε κανόνες και μάλιστα σε δύο συγκεκριμένους κανόνες: Η ΕΚΤ παράσχει στήριξη σε φερέγγυες τράπεζες που διαθέτουν επαρκή collaterals.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η ΕΚΤ εξετάζει ενδελεχώς και σε εβδομαδιαία βάση θέματα που αφορούν στη φερεγγυότητα των τραπεζών και στην ποιότητα των προσφερόμενων collaterals.
Eάν αυτοί οι δύο παράγοντες παραμένουν σε ισχύ, τότε δεν θα υπάρχει κανένα θέμα και κανένας λόγος ανάγκης για τη λήψη μιας διαφορετικής απόφασης.
Όμως εάν η κατάσταση αλλάξει, ήτοι εάν επιδεινωθεί η ποιότητα των collaterals ή το προφίλ του ελληνικού χρέους, τότε θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης