Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ορισμένα hedge funds στριμώχνονται και από short βγαίνουν long σε ΧΑ και ομόλογα – Αγοράζει Ελλάδα το fund Paulson

 Ορισμένα hedge funds στριμώχνονται και από short βγαίνουν long σε ΧΑ και ομόλογα – Αγοράζει Ελλάδα το fund Paulson
Όταν τα hedge funds οι διαμορφωτές των τάσεων στα χρηματιστήρια και στα ομόλογα στριμώχνονται και από short βγαίνουν long στο ΧΑ και στα ομόλογα αυτό και αν λέγετε ανατροπή σκηνικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ορισμένα hedge funds τα οποία είχαν ακολουθήσει τακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας έχουν αποφασίσει να γυρίσουν long δηλαδή αγοραστές σε ΧΑ και ομόλογα.
Προφανώς η εξέλιξη αυτή είναι θετική για όσους ποντάρουν πάνω την αγορά δηλαδή άνοδος στο ΧΑ και πτώση του spread.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του fund Paulson το οποίο είχε πάρει στο παρελθόν μια μεγάλη short θέση στα ελληνικά CDS και την έκλεισε πριν αρκετές εβδομάδες.
Εσχάτως το fund Paulson βγαίνει long στα ελληνικά ομόλογα αν και υπάρχουν αναφορές ότι ανάλογη τακτική ακολουθεί και στο ΧΑ αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Η αλλαγή στρατηγικής ορισμένων hedge funds δείχνει πολλά προφανώς ωστόσο και αυτό είναι εξίσου σημαντικό ότι οι short θέσεις στα ελληνικά CDS παραμένουν  πάνω από 5 δις ευρώ από 8 δις ευρώ που ήταν στο παρελθόν.
Κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει ακόμη το ρίσκο και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν τα τεστάρουν την αγορά και ειδικά να εξακριβώσουν αν υπάρχει μηχανισμός στήριξης της Ελλάδος από την ΕΕ και το ΔΝΤ
Για την τελευταία παράμετρο το www.bankingnews.gr θα αναφερθεί διεξοδικά την Δευτέρα όπου θα υλοποιηθεί η δημοπρασία.  

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης