Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η συμφωνία έρχεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει plan B – Είναι απροετοίμαστος για στάση πληρωμών και capital controls

Η συμφωνία  έρχεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει plan B – Είναι απροετοίμαστος για στάση πληρωμών και capital controls
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ποντάρει περισσότερο από ότι πρέπει στο επιχείρημα ότι η Ευρώπη θα είναι αυτή που θα κάνει πρώτη πίσω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει plan B.
O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προετοιμασμένος για στάση πληρωμών και capital controls.
Η προσέγγιση αυτή δεν είναι η εκτίμηση ενός δεξιού πολιτικού.
Είναι η άποψη κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων.
Όταν τίθεται το ερώτημα τι θα συμβεί αν η Ευρώπη αποφασίσει την ρήξη και όχι η Ελλάδα….η απάντηση που δίνουν οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχει πλάνο προετοιμασίας για capital controls ούτε για στάση πληρωμών.
Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η Ευρώπη θα υπαναχωρήσει, θα κάνει πίσω δίνοντας την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει.
Κατά ένα παράδοξο τρόπο η άποψη των στελεχών της κυβέρνησης είναι ότι αν η ΕΕ αποφασίσει την ρήξη, θα επικρατήσει χάος στις αγορές, τα χρηματιστήρια της Ευρώπης θα καταρρεύσουν και οι επιπτώσεις στις οικονομίες θα είναι πολλά δισεκατομμύρια.
Επειδή η διαφορά Ελλάδος με ΕΕ είναι 2 δισεκ. σε μέτρα και η ζημία που θα μπορούσε να προκληθεί από την ελληνική χρεοκοπία θα είναι πολλών δισεκατομμυρίων, οι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμβιβασμός.
Όμως όταν ερωτώνται τι θα συμβεί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, απάντηση καθαρή δεν δίνουν καθώς αναφέρουν ότι δεν υπάρχει προετοιμασία για χρεοκοπία.
Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαχειριστεί ποτέ χρεοκοπία, δεν ξέρουμε πως θα είναι αλλά πιστεύουμε ότι θα πάμε σε συμφωνία και όλα αυτά θα έχουν μόνο εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον αναφέρει στέλεχος της κυβέρνησης.
Παράλληλα επισήμως η κυβέρνηση συνεχίζει να περνάει μηνύματα αισιοδοξίας.
Στην συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τους έλληνες τραπεζίτες, επισήμανε ότι θα υπάρξει συμφωνία ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν capital controls.
Όμως εδώ γεννάται ένα μείζον ερώτημα.
Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προετοιμασμένη για ρήξη, στοιχειωδώς δεν θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, την χρεοκοπία και τα capital controls;
Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προετοιμαστεί γιατί είναι πεπεισμένη για συμφωνία έχει καλώς,.
Αν όμως ενώ γνωρίζει ότι οι πιθανότητες για ρήξη είναι μεγάλες δεν έχει προετοιμαστεί τότε θα φέρει τεράστια ευθύνη γιατί πήγε σε μάχη απροετοίμαστος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ποντάρει περισσότερο από ότι πρέπει στο επιχείρημα ότι η Ευρώπη θα είναι αυτή που θα κάνει πρώτη πίσω.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 18 Ιουνίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης