Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βloomberg: Πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη ΑΜΚ της Εθνικής οι ιδιώτες, προκειμένου να αποφύγουν τις ζημιές λόγω bail-in

Βloomberg: Πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη ΑΜΚ της Εθνικής οι ιδιώτες, προκειμένου να αποφύγουν τις ζημιές λόγω bail-in
Shearman & Sterling: Όπως κάθε λογικά σκεπτόμενος επενδυτής, οι πελάτες μας θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των δεσμεύσεών τους προς την Εθνική, υπό συγκεκριμένες συνθήκες
Πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας εμφανίζονται οι ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές στα ομόλογα που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους επενδυτές - πιστωτές της Εθνικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής του στον νέο γύρο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν ζημιές στα ομόλογά τους.
"Όπως κάθε λογικά σκεπτόμενος επενδυτής που επενδύει σε τράπεζες, οι πελάτες μας θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των δεσμεύσεών τους προς την Εθνική Τράπεζα, υπό συγκεκριμένες συνθήκες", επιβεβαιώνει η νομική εταιρεία Shearman & Sterling LLP που αντιπροσωπεύει την Εθνική Τράπεζα, σε επιστολή της, ημερομηνίας 17 Ιουλίου, που εστάλη προς τους δανειστές.
"Οι πελάτες μας σκοπεύουν να διασφαλίσουν πως τα δικαιώματά τους προστατεύονται πλήρως από την υφιστάμενη νομοθεσία", επισημαίνεται ακόμη στην ίδια επιστολή.
Οι εν λόγω ανησυχίες έρχονται στο προσκήνιο καθώς την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου κατατίθεται προς ψήφιση στην ελληνική βουλή η κοινοτική οδηγία για το bail - in.
Όπως προσθέτει το Bloomberg, οι ομολογιούχοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να διασφαλιστεί πως σε περίπτωση ενεργοποίησης του μέτρου του bail - in δεν θα υποστούν ζημιές.
Η ομάδα που εκπροσωπεί η νομική εταιρεία Shearman & Sterling αφορά στους ομολογιούχους που διαθέτουν ποσοστό 25% από ομόλογα της Εθνικής, ύψους 750 εκατ. ευρώ και λήξης Απριλίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης