Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Deutsche bank θα μειώσει κατά 20-30 χιλ τις διοικητικές θέσεις εργασίας - Στόχος η σχέση κόστους προς έσοδα στο 70%

tags :
Η Deutsche bank θα μειώσει κατά 20-30 χιλ τις διοικητικές θέσεις εργασίας - Στόχος η σχέση κόστους προς έσοδα στο 70%
Ο John Cryan, ο νέος CEO της Deutsche Bank, σε μήνυμα του προς τους εργαζομένους ανέφερε
«πρέπει οπωσδήποτε να απεξαρτηθούμε από τις δεκάδες επιτροπές».
«Φυσικά, οι επιτροπές μπορούν μερικές φορές να διαδραματίσουν χρήσιμο ρόλο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο για τον ρόλο της διοίκησης»
Ήταν μία από τις πολλές μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες, ωστόσο η Deutsche bank σχεδιάζει με εκτεταμένη αναδιάρθρωση της ανώτατης διοίκησης που θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 10ετών, με στόχο 20-30 χιλ. 
Με βάση την γερμανική Handelsblatt εξετάζεται η πλήρης κατάργηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, το λεγόμενο GEC, το οποίο βρίσκεται ακριβώς μετά το διοικητικό συμβούλιο.
Υπάρχει σχεδιασμός Χιλιάδες χαμηλότερου επιπέδου διοικητικές θέσεις να περικοπούν.
«Μπορείτε να δείτε ήδη τα πρώτα σημάδια της διοίκησης για το πώς θέλει να αλλάξει την κουλτούρα της Deutsche Bank» ανέφερε ο Αλεβίζος Αλεβιζάκος, τραπεζικός αναλυτής της Keefe, Bruyette & Woods.
Το κόστος της Deutsche Bank είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες παγκόσμιες τράπεζες.
Η αναλογία κόστους προς έσοδα βρίσκεται περίπου στο 85% και είναι πολύ υψηλότερο από ότι σε πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες που εμφανίζουν αναλογία κόστους προς έσοδα  κοντά στο 70%.
Ο Cryan, είχε θητεύσει στην ελβετική τράπεζα UBS θα παρουσιάσει τα πλήρη σχέδια του για την Deutsche bank μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.
Η Deutsche Bank πούλησε τις δραστηριότητες της στην Κίνα.
Η Deutsche Bank θα διακόψει τις δραστηριότητες της στην εμπορία αγροτικών προϊόντων.
Η τράπεζα εγκαταλείπει το Λονδίνο και τις δραστηριότητες στα πολύτιμα μέταλλα στην εταιρεία εκκαθάρισης με έδρα στο Λονδίνο,  μια κοινοπραξία που βοήθησε να δημιουργηθεί το 2001.
Η τράπεζα θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα των αγωγών που έχει δεχθεί από την κρίση του 2008 και κοστίζει στην τράπεζα 1 δισεκ. ετησίως.
Επίσης θα πωληθούν οι ζημιογόνες δραστηριότητες ή θα κλείσουν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Deutsche bank, η οποία αποτελείται από το διοικητικό συμβούλιο και διάφορα άλλα στελέχη που ηγούνται σε τμήματα της τράπεζας και των παγκόσμιων περιφερειών, ιδρύθηκε το 2002 από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Josef Ackermann.
Το διοικητικό συμβούλιο απαρτιζόταν από 13 μέλη ενώ η επιτροπή έχει 19 μέλη σήμερα.
Η πολύπλοκη δομή της Deutsche bank έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους.
Ακόμη και ορισμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο για περικοπές θέσεων εργασίας στη διοίκηση. Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται αναμένεται να κοστίσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης