Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΚΤ: Διευρύνει τα ομόλογα που δέχεται ως collaterals από τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Αποδεκτοί και μη διαπραγματεύσιμοι τίτλοι

ΕΚΤ: Διευρύνει τα ομόλογα που δέχεται ως collaterals από τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Αποδεκτοί και μη διαπραγματεύσιμοι τίτλοι
H ΕΚΤ ζητά επίσης από τις τράπεζες να καταθέτουν στοιχεία - σε τριμηνιαία βάση - για τους συντελεστές κεφαλαίων, μόχλευσης και ρευστότητάς τους
Στη διεύρυνση της λίστας με τα ομόλογα που κάνει αποδεκτά ως collaterals για τη χορήγηση ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησε η ΕΚΤ.
Ειδικότερα, με τη νέα οδηγία (ECB/2015/27), προβλέπεται πως θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως collaterals και «μη διαπραγματεύσιμοι τίτλοι χρέους που βασίζονται σε επιλέξιμες πιστωτικές απαιτήσεις».
Σε ό,τι αφορά στους νέους τίτλους που μπορεί να επιλεγούν ως εγγυήσεις, η οδηγία αφορά στους τίτλους που:
α) στηρίζονται σε πιστωτικές απαιτήσεις, οι οποίες είναι επιλέξιμες ως collaterals στο ευρωσύστημα σε ατομική βάση.
β) έχουν διπλή αναφορά, δηλαδή στην τράπεζα που είναι η πηγή των πιστωτικών απαιτήσεων και στις ίδιες τις υποκείμενες πιστωτικές απαιτήσεις.
Με την ίδια οδηγία, η ΕΚΤ ζητά πρόσθετα στοιχεία από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιολογεί την πραγματική τους κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ζητά από τις τράπεζες να καταθέτουν στοιχεία - σε τριμηνιαία βάση - για τους συντελεστές κεφαλαίων, μόχλευσης και ρευστότητάς τους σε ατομική και ενοποιημένη βάση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 17:11 31 Αυγούστου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης