Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στα 2 δις ευρώ οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ στα Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα – Νέες αγορές ομολόγων σε εξέλιξη – Trichet: Δεν θα εμπλακούμε στην πρωτογενή αγορά

tags :
Στα 2 δις ευρώ οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ στα Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα – Νέες αγορές ομολόγων  σε εξέλιξη – Trichet: Δεν θα εμπλακούμε στην πρωτογενή αγορά
Στα 2 δις ευρώ διαμορφώνεται το ύψος της συντονισμένης παρέμβασης της ΕΚΤ σε Ιταλικά και Ισπανικά ομόλογα χθες πρώτη μέρα παρεμβάσεων.
Σήμερα οι παρεμβάσεις στα Ιταλικά ομόλογα συνεχίζονται.....

Τα CDS στην Ιταλία 345 μονάδες βάσης και στην Ισπανία 355 μονάδες βάσης. Στην Ελλάδα σταθερά στις 1800 μονάδες βάσης.
Με βάση ενδείξεις η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει αγορές ομολόγων πάνω από 40-50 δις ευρώ.  

Trichet δεν θα υπάρξει παρέμβαση στην πρωτογενή αγορά

Πρόβλημα εμπιστοσύνης αντιμετωπίζουν οι αγορές προς την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Z. C. Trichet, ο οποίος σύστησε να προωθηθούν το ταχύτερο οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις ώστε οι αγορές να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους.
Σύμφωνα με τον Trichet, οι αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων δεν θα επηρεάσουν την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία θα παραμείνει με τους ίδιους στόχους, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια παρέμβαση της στην πρωτογενή αγορά ομολόγων. Η ΕΚΤ παρεμβαίνει μόνο στη δευτερογενή αγορά και εκεί σκοπεύει να παραμείνει, ανέφερε ο Trichet.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να προωθήσουν το συντομότερο τα σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, ζητώντας και από τη μεριά του να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης