Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μόνο οι 155 δεν φθάνουν για κυβέρνηση – Αρχικά άνοδος.... αλλά οι μετοχές είναι για κάτω, ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα

Μόνο οι 155 δεν φθάνουν για κυβέρνηση – Αρχικά άνοδος.... αλλά οι μετοχές είναι για κάτω, ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα
Βραχυχρόνια ο χρηματιστηριακός ενθουσιασμός θα είναι πολύ ηπιότερος από τον πολιτικό ενθουσιασμό...
Αν η χρηματιστηριακή αγορά αντιδρούσε όπως η κοινωνία που έδωσε μια μεγαλειώδη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ με 35,5% ή διαφορά 7,5% από την ΝΔ….οι μετοχές θα σημείωναν ένα σημαντικό ράλι προς τις 780 με 800 μονάδες.
Όμως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, λειτουργεί με κανόνες που προσπερνούν τον προσωρινό ενθουσιασμό.
Για τους επενδυτές η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οι 145 έδρες καθώς και η είσοδος των ΑΝΕΛ που εξασφάλισαν 10 έδρες, μπορεί να δημιουργούν μια κυβέρνηση 155 εδρών αλλά όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία μόνο 155 έδρες δεν είναι επαρκείς.
Η αγορά θα αποτιμήσει και θα σταθμίσει αν μόνο με 155 έδρες μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.
Αν στην κυβέρνηση συμμετάσχει και άλλο κόμμα ή δώσει ψήφο ανοχής, μπορεί να αυξηθεί το περίβλημα της σταθερότητας που επιζητούν οι επενδυτές αλλά πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος, πολιτικού ατυχήματος.
Αν η κυβέρνηση περιοριστεί μόνο στους 155 βουλευτές – ίσως για 1 ή 2 ημέρες να κινηθεί ανοδικά και εν συνεχεία θα υποχωρήσει.
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα δώσει ραντεβού…για ισχυρή άνοδο μετά την αξιολόγηση του μνημονίου και βεβαίως την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.
Όπως επισημαίνει στέλεχος της Barclays Capital που συνομίλησε το bankingnews.gr «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους είναι μεγαλειώδης.
Όμως η νέα κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλες προκλήσεις που σε ένα μήνα κανείς δεν θα θυμάται την μεγαλειώδη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εφαρμογή του μνημονίου είναι μεγάλη πρόκληση για την οικονομία και κοινωνία στην Ελλάδα.
Επίσης το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, απαιτείται βιώσιμη λύση και μεταξύ άλλων για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς πόντους.
Όμως μην υπάρχουν αυταπάτες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν απομακρύνει τους κινδύνους ατυχήματος.
Η αγορά θα περιμένει δείγματα γραφής πριν αποφανθεί για το πώς θα κινηθεί.
Βραχυχρόνια ο χρηματιστηριακός ενθουσιασμός θα είναι πολύ ηπιότερος από τον πολιτικό ενθουσιασμό».

(πρώτη ενημέρωση 21 Σεπτεμβρίου 2015, 07:16)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης