Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το 2015 Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους – Το 2016 με την εφαρμογή του μνημονίου ξεκινάει η φθορά

Το 2015 Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους – Το 2016 με την εφαρμογή του μνημονίου ξεκινάει η φθορά
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να γίνει ένα νεοφιλελεύθερο αριστερό κόμμα.....
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ (ακολουθώντας το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών) βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους το 2015.
Μεγάλη νίκη τον Ιανουάριο, συντριπτική νίκη με το όχι στο μνημόνιο και στις 20 Σεπτεμβρίου στις εκλογές συντριπτική νίκη για να εφαρμόσει το μνημόνιο.
Ο βασικός λόγος που ο Τσίπρας κέρδισε με τόσο θεαματικό λόγο τις εκλογές είναι ότι οι πολίτες πίστεψαν ότι προσπάθησε εν αντιθέσει με την διακυβέρνηση Σαμαρά που δουλοπρεπώς υποτάχθηκε στην Τρόικα.
Όμως ακόμη και με μνημόνιο ο λαός έδωσε ακόμη μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ για να το εφαρμόσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα ώστε να βγει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η Ελλάδα από το μνημόνιο.
Με ρεαλιστικούς όρους  ο ΣΥΡΙΖΑ ορθά κέρδισε τις εκλογές γιατί έχει την δυνατότητα λόγω των αριστερών καταβολών του να εφαρμόσει το μνημόνιο – τραγικό μνημόνιο από όλες τις απόψεις – με τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις.
Μεταξύ κυβέρνησης με κορμό την ΝΔ και κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ….το μνημόνιο θα προτιμούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω της διασύνδεσης της με συνδικάτα.
Το 2015 μέχρι το τέλος της χρονιάς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα καρπωθούν ακόμη δύο μεγάλες νίκες.
Θα καρπωθούν την νίκη της μερικής λύσης του χρέους μέσω της 50ετούς επιμήκυνσης των δανείων.
Θα καρπωθούν την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μάλιστα δεν αποκλείεται και η πρώτη αξιολόγηση να μην έχει αρνητικές εκπλήξεις.
Το 2015 ήταν η απόλυτη χρονιά για τον Τσίπρα, κέρδισε πλήρως στο εσωτερικό μέτωπο παρ΄ ότι έχασε κατά κράτος στο εξωτερικό μέτωπο με το μνημόνιο.
Ταυτόχρονα παγίδευσε και σχεδόν την πλειοψηφία της Βουλής και των κομμάτων να στηρίζουν το μνημόνιο….καθώς ο κίνδυνος Grexit καραδοκεί….αν και το Grexit είναι περισσότερο μηχανισμός φόβου παρά πραγματικός κίνδυνος της εθνικής οικονομίας.
Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας σάρωσαν όμως το 2016 θα είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της φθοράς.
Η εφαρμογή του μνημονίου θα είναι πολύ επώδυνη πολιτικά.
Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβιστεί στα γρανάζια της φθοράς που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε καιάδα…είναι να ξεκινήσει η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και ο λαός να αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει.
Το 2016 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Αντίπαλοι δεν θα είναι τα κόμματα αλλά η καθημερινότητα και η εφαρμογή του μνημονίου.
Το πείραμα της Ιρλανδίας μας απέδειξε ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγεί μια χώρα από το μνημόνιο είναι να το εφαρμόσει άμεσα και πιστά, να αποδώσει και να τελειώσει το μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να μείνει στην εξουσία θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο στην πιο σκληρή του μορφή, χωρίς παράλληλα προγράμματα και χωρίς αυταπάτες, άμεσα και αποτελεσματικά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να γίνει ένα νεοφιλελεύθερο αριστερό κόμμα.

Η Τρόικα και η ΕΕ θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μπορεί να κάνει όλη την παλιοδουλειά.
Αν αλλάξουν άποψη θα τον πετάξουν, όπως πέταξαν και τον Σαμαρά.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 02:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης