Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μια προνομιούχος μετοχή ελληνικής τράπεζας είχε άνοδο τον Σεπτέμβριο +120% - Αξίζει η αγορά των προνομιούχων;

Μια προνομιούχος μετοχή ελληνικής τράπεζας είχε άνοδο τον Σεπτέμβριο +120% - Αξίζει η αγορά των προνομιούχων;
Πολύ καλύτερη η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της προνομιούχου μετοχής της Εθνικής έναντι της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο
Αν παρακολουθήσει κανείς την συμπεριφορά των προνομιούχων μετοχών της Εθνικής στην Νέα Υόρκη και της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο θα εξάγει ορισμένα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Πρωτίστως να θυμίσουμε ότι η Εθνική στο παρελθόν είχε εκδώσει 25 εκατ προνομιούχες μετοχές με 25 δολάρια την μια ή 625 εκατ δολάρια.
Η προνομιούχος μετοχή (με τον κωδικό NBG PRA) ακολούθησε μια πτωτική πορεία π.χ. τον Αύγουστο του 2014  βρισκόταν στα 17,8 δολάρια  στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015 υποχώρησε έως το χαμηλό των 3,5 δολαρίων (υπενθυμίζουμε αρχική τιμή έκδοσης 25 δολάρια) για να ανακάμψει το τελευταίο διάστημα στα 9,44 δολάρια στις 23 Σεπτεμβρίου.
Μόνο τον Σεπτέμβριο είχε άνοδο +120%.
Η τρέχουσα τιμή της προνομιούχου μετοχής της Εθνικής βρίσκεται στα 7,88 δολάρια.
Αν αποτιμήσει την πορεία της μετοχής της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο το ίδιο διάστημα θα διαπιστώσει κανείς ότι η Εθνική μόλις πρόσφατα την 1η Οκτωβρίου έγραψε ιστορικό χαμηλό τα 0,35 ευρώ.
Άρα διαφορετική πορεία ακολούθησε η προνομιούχος μετοχής της Εθνικής στην Νέα Υόρκη από την μετοχή της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Επίσης το ADR που είναι συνδεδεμένο με την μετοχή της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο αν εξαιρέσει κανείς το premium +10% με το οποίο διαπραγματεύεται εξάγεται το συμπέρασμα ότι η προνομιούχος μετοχή της Εθνικής στην Νέα Υόρκη είχε καλή χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
Το ερώτημα παραμένει αξίζει η αγορά της προνομιούχου μετοχής της Εθνικής τράπεζας στην Νέα Υόρκη;
Ναι υπό τον όρο ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες στα stress tests θα καλυφθούν επιτυχώς.
Αν αυτό συμβεί δεν θα αποκλείαμε ακόμη και διπλασιασμό της προνομιούχου μετοχής.

Υποσημείωση

Θεωρητικά θα μπορούσε να επαναγοράσει τις προνομιούχες μετοχές αλλά ελλείψει κεφαλαίων δεν είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί…αλλά ποτέ μην λες ποτέ…
Θεωρητικά η Εθνική έπρεπε να κάνει την κίνηση της αρχές Σεπτεμβρίου και όχι σε αυτές τις υψηλότερες τιμές.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης