Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΤΑΠΙΛΤΑΤ: Νόμιμη η αίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank για ομαδική αποχώρηση

tags :
ΤΑΠΙΛΤΑΤ: Νόμιμη η αίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank για ομαδική αποχώρηση
Για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤΑΤ πήρε απόφαση για την εκπόνηση ειδικής αναλογιστικής μελέτης που θα αποτυπώνει την κατανομή της περιουσίας του Ταμείου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤΑΤ στη συνεδρίαση του στις 13 Οκτωβρίου 2015 ενέκρινε ως νόμιμες τις αιτήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank και των άλλων Συλλόγων Εργαζομένων με θέμα την ομαδική αποχώρησή από το Ταμείο με επιστροφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών (3% και 4%) σύμφωνα με το καταστατικό του.
Για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤΑΤ πήρε απόφαση για την εκπόνηση ειδικής αναλογιστικής μελέτης που θα αποτυπώνει την κατανομή της περιουσίας του Ταμείου στους Συλλόγους μέλη και ξεχωριστά σε κάθε ασφαλισμένο.
Εν τω μεταξύ μπορεί το κάθε μέλος του ΤΑΠΙΛΤΑΤ να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ταμείου (www.tapiltat.gr) για επικαιροποίηση των στοιχείων του, ώστε να γνωρίζει κάθε στιγμή τις καταβληθείσες εισφορές του (ατομικές και εργοδοτικές), όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.
Υ.Γ. Σχετικά με διάφορες ανακοινώσεις με θέμα την παρέμβαση του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον αυτοδιοίκητο και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του Ταμείου, που δήθεν καταργεί, δεν δίνουμε καμία σημασία αφού δεν έχουν κανένα νόημα.
Εξάλλου το Ταμείο είναι πάνοπλο στο θέμα της διατήρησης της αυτονομίας με γνωμοδοτήσεις του κ.Γ.Κατρούγκαλου και Α.Πετρόπουλου (φυσιογνωμία Ταμείου και προσφυγή κατά του PSI)!!
Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αφού δυστυχώς οι γνωστοί σας πρώην συνδικαλιστές της Ιονικής με συνεχείς παρεμβάσεις τους έφθασαν στο σημείο να παρακαλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να νομοθετήσουν προκειμένου η Κυβέρνηση να παρέμβει με νομοθετικό πραξικόπημα για να υφαρπάξει τις εισφορές των μελών μας και να εντάξει το ΤΑΠΙΛΤΑΤ στο ΕΤΕΑ, όπου ισχύει η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι και νέοι συνταξιούχοι να χάσουν τα χρήματά τους!
Εξάλλου μόλις σήμερα ανακοινώθηκε από το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό, ότι το ΕΤΕΑ θα καταργηθεί με ενσωμάτωσή του σε ένα Ταμείο τέρας!
Αυτό το έγκλημα δεν θα το επιτρέψουμε.
Αν η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί θέλουν να προχωρήσουν ας το τολμήσουν!
Επιστολές χωρίς σφραγίδα και όνομα που διαρρέουν από μετακλητούς υπαλλήλους του Υπουργείου δεν έχουν καμία σημασία.
Αν ήθελαν οι Υπουργοί να μάθουν τι συμβαίνει στο Ταμείο θα είχαν δεχθεί τη Διοίκησή του που επανειλημμένως έχει ζητήσει συνάντηση μαζί τους.
Αντ’ αυτού δέχονται τους παρατρεχάμενους, που βοηθούν στη υφαρπαγή των αποθεματικών του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, για να καλυφθούν τα ελλείμματα του ΕΤΕΑ (σχετική επιστολή μας στον Πρόεδρο του ΕΤΕΑ).
Τέλος τονίζουμε πως τα χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές των μελών μας πρέπει να αποδοθούν στους ίδιους και όχι στα ελλείμματα της Γενικής Κυβέρνησης ή ασφαλιστικών προγραμμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης