Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Πειραιώς καλύπτει ΑΜΚ 2 δισ. – Σημαντικό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για την αύξηση

Η Πειραιώς καλύπτει ΑΜΚ 2 δισ. – Σημαντικό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για την αύξηση
Οι ενδείξεις πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικές για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ότι θα καλυφθεί πλήρως.
Η τράπεζα Πειραιώς μπορεί να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου των 2 δισεκ. ευρώ ή ενός εύρους 1,6 με 2 δισεκ. ευρώ αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή.
Από τις επαφές που υπάρχουν με διεθνείς επενδυτές, υπάρχει ενδιαφέρον και η τράπεζα υπολογίζει ότι μπορεί να καλύψει την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Με βάση ορισμένες πηγές, υπάρχει ενδιαφερόμενος διεθνής επενδυτής που θα ήθελε να καλύψει αξιόλογο ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου.
Είναι αληθές ότι και στο παρελθόν η Πειραιώς έδειξε μεγάλη προσαρμοστικότητα στην κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της.
Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας εκτιμώνται μεταξύ 4,5 με 5 δισεκ. εκ των οποίων τα 2,6 δισεκ. θα καλυφθούν μέσω του βασικού σεναρίου και 1,9 έως 2,4 δισεκ. μέσω του δυσμενούς σεναρίου.
Συνήθως η τράπεζα μπορεί να συγκεντρώνει περισσότερα κεφάλαια αλλά ποιο είναι το βασικό κίνητρο της νέας ανακεφαλαιοποίησης;
Το βασικό κίνητρο ονομάζεται NPLs.
Τα συνολικά προβληματικά δάνεια φθάνουν τα 31-32 δισεκ. ευρώ στην Πειραιώς που αυτό σημαίνει ότι σε μια 5ετία θα μπορούσε να ανακτήσει το 15% με 20% αυτών των δανείων δηλαδή κέρδη πάνω από 6 δισεκ. ευρώ.
Η αύξηση κεφαλαίου για την Πειραιώς είναι ζωτικής σημασίας και δεν είναι τυχαίο ότι με την ανακοίνωση των stress tests στις 30 Οκτωβρίου αργά το βράδυ η τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει αμέσως τα σχέδια της για νέα αύξηση κεφαλαίου.
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, επειδή η Πειραιώς έχει τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, η ΑΜΚ πρέπει να είναι 100% επιτυχής.
Οι ενδείξεις πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικές για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ότι θα καλυφθεί πλήρως.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης