Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Qatar και Wellington στηρίζουν την ΑΜΚ της Alpha bank – Από 0,6% στο 2% ο Κωστόπουλος

tags :
Qatar και Wellington στηρίζουν την ΑΜΚ της Alpha bank – Από 0,6% στο 2% ο Κωστόπουλος
Οι άραβες συμμετέχουν στο ΔΣ και έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σημαντικά νέα κεφάλαια ενώ και το Wellington θα επενδύσει νέα κεφάλαια....
Η ανακεφαλαιοποίηση της Alpha bank δεν προβληματίζει την διοίκηση, σε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον με συμφωνία Ελλάδος δανειστών η τράπεζα θα καλύψει και τα 2,74 δισεκ. των stress tests χωρίς κρατική βοήθεια με την στήριξη μόνο ιδιωτικών κεφαλαίων και ομολογιούχων.
Το Paramount από το Qatar θα συμμετάσχει ενεργά στην ανακεφαλαιοποίηση της Alpha bank.
Οι άραβες συμμετέχουν στο ΔΣ και έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σημαντικά νέα κεφάλαια ενώ και το Wellington θα επενδύσει νέα κεφάλαια.
Πιθανή η συμμετοχή του Paulson και του Baupost.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι προ ανακεφαλαιοποίησης η οικογένεια Κωστόπουλου ελέγχει το 0,6% των μετοχών της τράπεζας και μετά την ανακεφαλαιοποίηση ίσως να βρεθεί στο 2%.
Για την οικογένεια Κωστόπουλου η νέα ανακεφαλαιοποίηση είναι μια ευκαιρία για να αυξήσει εκ νέου τα ποσοστά στην Alpha bank.
Οι ξένοι επενδυτές – περίπου 750 – κατέχουν το 21% της Alpha bank συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού του ΤΧΣ.
Μετά την ανακεφαλαιοποίηση η Alpha bank θα είναι η δεύτερη περισσότερο ιδιωτικοποιημένη τράπεζα με ποσοστό 75% να ελέγχουν οι ιδιώτες επενδυτές.  
Παρ΄ ότι η Alpha bank θα χρειαστεί τα λιγότερα κεφάλαια στο βασικό σενάριο μόλις 262 εκατ έχει αποφασίσει να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών με ιδιωτικά κεφάλαια.
Περίπου 800 εκατ με 1 δισεκ. ευρώ από τα ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές.
Αν χρειαστεί και τα 1,09 δισεκ. της προσφοράς ανταλλαγής θα μετατραπούν σε μετοχές, υποχρεωτικά.
Άρα 2,74 δισεκ – 1,09 δισεκ = 1,7 δισεκ.
Περίπου 1,7 δισεκ. μέσω νέων κεφαλαίων από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι ρεαλιστικός στόχος.
Το reverse split – αν αποτιμηθεί η στρατηγική των άλλων τραπεζών – οδηγεί στην επιλογή του 50 παλαιές προς 1 νέα ώστε όλες οι τράπεζες να βρεθούνε μεταξύ 4,2 με 4,6 ευρώ (αρχική τιμή μετά τα reverse split ή με τιμές ΑΜΚ 3 με 3,5 ευρώ μετά reverse split).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης