Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποια ελληνική τράπεζα θα σημειώσει το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ράλι μετά τα βιβλία προσφορών;

Ποια ελληνική τράπεζα θα σημειώσει το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ράλι μετά τα βιβλία προσφορών;
Η τράπεζα που θα ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς την χρήση του LME της προσφοράς ανταλλαγής θα έχει την καλύτερη πορεία στο χρηματιστήριο
Οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται ταυτόχρονα και θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους να καλύψουν το βασικό σενάριο ή τις συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες.
Στο bankingnews.gr παρουσιάζουμε πολύ αναλυτικά στοιχεία, πληροφορίες ώστε οι επενδυτές να έχουν όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Εφόσον και οι 4 τράπεζες θα πετύχουν να ανακεφαλαιοποιηθούν η Πειραιώς θα καλύψει τα 1,6 με 1,7 δισεκ. η Εθνική θα καλύψει πλήρως τα 1,5 δισεκ. με ιδιωτικά κεφάλαια και LME προσφορές ανταλλαγής, η Alpha bank θα καλύψει πλήρως τα 2,7 δισεκ. με νέα ιδιωτικά κεφάλαια και LME και η Eurobank που μπορεί να καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές της ανάγκες τα 2.1 δισεκ. χωρίς LME.
Και οι 4 τράπεζες θα πετύχουν.
Θα σκεφθείτε ποια τράπεζα θα σημειώσει το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ράλι μετά τις ΑΜΚ;
Η απάντηση μας θα είναι πολύ ξεκάθαρη.
Η τράπεζα που θα ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς την χρήση του LME της προσφοράς ανταλλαγής.
Η τράπεζα που θα καταφέρει να ανακεφαλαιοποιηθεί χωρίς τα LME θα σημειώσει το καλύτερο ράλι στο χρηματιστήριο και θα έχει την καλύτερη συνολικά χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
Παραδόξως δύο τράπεζες είναι υποψήφιες να μην κάνουν χρήση του LME.
Η Eurobank έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες και δυνατότητες να μην χρησιμοποιήσει τα ομολογιακά 665 εκατ που συγκέντρωσε αν καταφέρει να συγκεντρώσει 2,1 δισεκ. νέα κεφάλαια.
Αν δεν χρησιμοποιήσει LME τότε η μετοχή θα σημειώσει μεγάλο ράλι γιατί δεν θα υπάρχει επιθετικών πωλήσεων από ομολογιούχους που θα έχουν μετατραπεί σε μετόχους.
Αξίζει να τονιστεί ότι έγκαιρα είχαμε αναφέρει ότι οι ομολογιούχοι όταν αποκτήσουν μετοχές είτε άμεσα είτε σε επόμενη φάση θα πωλήσουν τις μετοχές που κατέχουν.
Οι πιθανότητες η Eurobank να μην κάνει χρήση των ομολογιακών είναι πολύ μεγάλες ή να κάνει πολύ μικρή χρήση.
Η άλλη περίπτωση που εμφανίζει μικρές πιθανότητες είναι η Εθνική.
Θεωρητικά αν συγκεντρώσει 1,5 δισεκ. το βασικό σενάριο με νέα ιδιωτικά κεφάλαια θα μπορούσε να μην κάνει χρήση των LME ωστόσο επειδή η Εθνική θα θέλει να μειώσει και τις κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου δηλαδή τα 3 δισεκ. η λογική λέει ότι θα κάνει χρήση των ομολογιακών.
Η Eurobank λοιπόν είναι ο πιθανότερος υποψήφιος για καλύτερη χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
Το βαρίδι της Eurobank είναι οι προνομιούχες – καλό θα ήταν να μετατραπούν άμεσα σε κοινές και όχι αργότερα – ενώ υποψήφια για καλή πορεία είναι και η Alpha bank που ενώ θα πιεστεί λόγω LME δεν έχει προνομιούχες και δεν θα έχει λάβει κρατική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης