Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα 45 λεπτά που αναστάτωσαν μια τράπεζα στις 20 Δεκεμβρίου του 2015 - Το παρασκήνιο

Τα 45 λεπτά που αναστάτωσαν μια τράπεζα στις 20 Δεκεμβρίου του 2015 - Το παρασκήνιο
Γιατί πρέπει να επιστρέψουν οι φύλακες ασφαλείας στην Εθνική τράπεζα;
Κυριακή βράδυ 20 Δεκεμβρίου του 2015 λίγο μετά τις 22:12 ένας ναρκομανής με προφανείς τάσεις κλοπής βρίσκεται στην οδό Αιόλου.
Η κεντρική πύλη της τράπεζας είναι κλειστή, μια πόρτα όμως η κερκόπορτα είναι…ανοικτή μια πλήρως θωρακισμένη πόρτα έμεινε κατά λάθος ανοικτή.
Ο ναρκομανής λοιπόν που μάλλον ήξερε την περιοχή ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στο κεντρικό κτήριο της τράπεζας της Εθνικής τράπεζας.
Ανέβηκε στον πρώτο όροφο και περιπλανήθηκε 45 λεπτά μπήκε σχεδόν σε όλα τα γραφεία ενώ σε ένα εξ αυτών απέσπασε 28 ευρώ.
Εν συνεχεία ανενόχλητος έφυγε και ακόμη αναζητείται.
Η πλημμελής φύλαξη είναι γεγονός γιατί π.χ. οι φύλακες δεν πάτησαν το κουμπί της σειρήνας του συναγερμού γιατί δεν έσπευσαν να τον συλλάβουν;
Θα σκεφθείτε για ένα τυχαίο περιστατικό ασχολούμαστε;
Η Εθνική τράπεζα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αν νομίζει κανείς ότι αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε, τότε έχει καταλάβει λάθος.
Όχι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Αυτό όμως που συμβαίνει και δεν κατανοούμε γιατί συμβαίνει είναι ότι ενώ οι φυλάξεις των κτηρίων της Εθνικής έχουν μεγάλη σημασία και χρειάζονται φύλακες τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι στην ασφάλεια της Εθνικής….δεν φυλούν την Εθνική αλλά...  τον Ζανιά τον πρώην πρόεδρο 9 άτομα και τον Τουρκολιά συνολικά 7 άτομα.
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς συνεχίζει να περνάει μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του παραμένει σε κατάσταση αφασίας και θα ευχηθούμε μόνο περαστικά.
Όμως τα 7 άτομα στην φύλαξη του Τουρκολιά θα μπορούσαν να είναι 2 και σίγουρα όχι 7.
Επίσης στον Ζανιά γιατί υπάρχουν 9 φύλακες που αμείβονται  από την Εθνική ενώ είναι σύμβουλος διοίκησης της Πειραιώς;
Τι προτείνουμε;
Ο Διευθυντής Ασφάλειας της Εθνικής ο Στέλιος Διονυσόπουλος μπορεί να έστειλε στο πειθαρχικό τους φύλακες της Εθνικής στην Αιόλου αλλά δεν φέρει ευθύνη για το πώς έχουν διασκορπιστεί οι εργαζόμενοι φύλακες της Εθνικής;
Δεν μπορεί οι φύλακες της Εθνικής να έχουν μετεξελιχθεί σε «παιδιά για εξωτερικές δουλειές, πήγαινε να πληρώσει την εφορία εσύ, πήγαινε να πληρώσεις το δακτύλιο ο άλλος κ.ο.κ.»
Ο κ Διονυσόπουλος ήταν στην ασφάλεια του Παπούλια πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας  και κουμπάρος του Αγγελάκου παλαιότερου στελέχους της Εθνικής τράπεζας;
Ο κ Διονυσόπουλος επιλέγει τα πολυτελή γραφεία – κάποτε είχε ενοχλήσει την διοίκηση αυτό – αλλά για το πώς κατανέμονται οι βάρδιες και οι φυλάξεις στην Εθνική δεν φαίνεται να δείχνει τον ίδιο ζήλο.
Οι υποδιευθυντές φύλαξης – οι κομματικά διορισμένοι από την ΝΔ – τι έχουν κάνει;
Θα την πληρώσουν οι φύλακες της βάρδιας στις 20 Δεκεμβρίου που προφανώς έχουν ευθύνη αλλά κανείς άλλος δεν θα αναλάβει την ευθύνη;
Οι φύλακες της Εθνικής για τα κτήρια της Εθνικής έχουν μείνει ελάχιστοι αλλά πως επιτρέπουν να αποσπώνται εργαζόμενοι στην φύλαξη της τράπεζας σε πρόσωπα που δεν έχουν πλέον σχέση με την τράπεζα και να αμείβονται από την Εθνική;
Ο Ζανιάς π.χ. δεν χρειάζεται πάνω από 2 άτομα φύλαξη.
Οι άλλοι 7 να επιστρέψουν στην Εθνική και να εργαστούν στην Εθνική από την οποία πληρώνονται αδρότατα περίπου 3,8 χιλιάδες ευρώ μεικτά το μήνα ο καθένας.

Υποσημείωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε είναι απολύτως ακριβή και διασταυρωμένα και δεν έχουν στόχο να πλήξουν την Εθνική – σε καμία περίπτωση και είμαστε κατηγορηματικοί – αλλά να επιστρέψουν οι αποσπασμένοι εργαζόμενοι της Εθνικής….στην Εθνική.

Α. Δ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης