Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι ζημίες των τραπεζών από κλοπές και το θετικό παράδειγμα της Εθνικής τράπεζας

Οι ζημίες των τραπεζών από κλοπές και το θετικό παράδειγμα της Εθνικής τράπεζας
Η Εθνική τράπεζα ήταν ο νούμερο ένα στόχος των παράνομων και των κλεφτών στο παρελθόν.
Πριν χρόνια οι κλοπές στα υποκαταστήματα των τραπεζών ήταν μόνιμο πρόβλημα των τραπεζών.
Πριν χρόνια οι κλέφτες κατάφερναν να κλέβουν σε ετήσια βάση 8-9 εκατ ευρώ ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το 70% των κλοπών ήταν εστιασμένο στην Εθνική τράπεζα με 5,5 εκατ ευρώ.
Η Εθνική τράπεζα ήταν ο νούμερο ένα στόχος των παράνομων και των κλεφτών στο παρελθόν.
Το καθεστώς αυτό έχει αλλάξει καθώς εσχάτως με την νέα τεχνολογία και τις τεθωρακισμένες πόρτες η απώλεια από κλοπές στην Εθνική υποχώρησαν στα 15-20 χιλιάδες ευρώ.
Προφανώς η βελτίωση είναι μεγάλη και έχει να κάνει τόσο με την αύξηση των συστημάτων ασφαλείας όσο και με την αύξηση της αστυνόμευσης.
Πρόσφατα στις 20 Δεκεμβρίου του 2015 ημέρα Κυριακή στις 22:10 το βράδυ ένας ναρκομανής κατάφερε να περιπλανηθεί στα κεντρικά της Εθνικής τράπεζας ανενόχλητος και να κλέψει 28 ευρώ.
Ασκήσαμε κριτική στον Διευθυντή Ασφάλειας της Εθνικής τον Στέλιο Διονυσόπουλο ο οποίος σημειωτέον έχει μειώσει αισθητά τις υπερωρίες μειώνοντας τα έξοδα της τράπεζας άρα αποδίδει.
Για το περιστατικό στις 20 Δεκεμβρίου πάντως είναι αληθές ότι υπήρξαν πολλές και περίεργες συμπτώσεις που σίγουρα προβληματίζουν πως ένας ναρκομανής μπορεί να μπει σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια της Αθήνας.
Οι φύλακες της Εθνικής για τα κτήρια της Εθνικής έχουν μειωθεί αλλά πως επιτρέπουν να αποσπώνται εργαζόμενοι στην φύλαξη της τράπεζας σε πρόσωπα που δεν έχουν πλέον σχέση με την τράπεζα και να αμείβονται από την Εθνική;
Πρέπει όλοι να επιστρέψουν στην Εθνική και να εργαστούν στην Εθνική από την οποία πληρώνονται αδρότατα περίπου 3,8 χιλιάδες ευρώ μεικτά το μήνα ο καθένας.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης