Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

De Standaard: Η ΕΚΤ έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες - Δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση

De Standaard: Η ΕΚΤ έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες - Δεν θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση
Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη επιπλέον κεφαλαιοποίησης, αναφέρει τέλος η Les Echo σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ελληνικές τράπεζες σε καλή κατάσταση»
Σε ικανοποιητικά επίπεδα θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πως βρίσκεται η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα οι βέλγικες εφημερίδες, με αφορμή τη σχετική δήλωση της Daniele Nouy.
Ως εκ τούτου, μια νέα ανακεφαλαιοποίησή τους δεν είναι αναγκαία, σημειώνει η De Standaard σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η ΕΚΤ έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες», ενώ ταυτόσημο ρεπορτάζ δημοσιεύει και η De Morgen.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη επιπλέον κεφαλαιοποίησης, αναφέρει τέλος η Les Echo σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ελληνικές τράπεζες σε καλή κατάσταση», σχολιάζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής του του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας (Single Supervisory Mechanism - SSM).
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, αφού με τον τελευταίο γύρο ανακεφαλαιοποίησης έλαβαν ανάσα 14,4 δισ. ευρώ», δήλωσε η Nouy, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αγορά το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.
«Τα κεφαλαιακά σχέδια των ελληνικών τραπεζών ολοκληρώθηκαν και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για πρόσθετα κεφάλαια. Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του SSM αποκάλυψε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εξαιρεθούν από τον φετινό γύρο των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, αφού, όπως εξήγησε, «πέρασαν ήδη από έναν αυστηρό γύρο τεστ αντοχών πέρυσι».
Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση προς τις ελληνικές τράπεζες να κάνουν χρήση «κάθε διαθέσιμου εργαλείου», προκειμένου να διαχειριστούν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.
«Κάθε πιθανότητα πρέπει να εξεταστεί, ακόμη και εκείνη της πώλησης των δανείων, αφού υπάρχει πληθώρα επιλογών», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης