Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ας προσγειωθούμε – Η πολιτική λύση μεταθέτει τα σκληρά μέτρα αργότερα, ενώ το χρέος είναι προσβλητικό ανέκδοτο

Ας προσγειωθούμε – Η πολιτική λύση μεταθέτει τα σκληρά μέτρα αργότερα, ενώ το χρέος είναι προσβλητικό ανέκδοτο
Πίσω από την δήθεν φιλευσπλαχνία της Ευρώπης, πίσω από τις ξαφνικές αναφορές ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί κρύβεται η αλήθεια.
Τελικά τι κερδίσαμε ως Ελλάδα από το Eurogroup και από την Σύνοδο Κορυφής;
Ας προσγειωθούμε στην ωμή πραγματικότητα και ας δούμε ψύχραιμα τι κερδίσαμε και τι χάσαμε.
Προφανώς συγκριτικά με παλαιοτέρα Eurogroup θρίλερ και Συνόδους Κορυφής απογοητευτικές η Ελλάδα είχε την στήριξη των χωρών της Ευρώπης αυτό είναι ένα θετικό νέο.
Όμως πίσω από την δήθεν φιλευσπλαχνία της Ευρώπης, πίσω από τις ξαφνικές αναφορές ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί κρύβεται η αλήθεια.
Αν η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί να γίνει αποθήκη ψυχών και μεταναστών, αν η Ελλάδα δεν αποδεχόταν άβουλα ότι ζήτησε η ΕΕ, οι ευρωπαίοι οι ηγέτες θα αντιμετώπιζαν την Ελλάδα ως μίασμα.
Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει μια απαράδεκτη υποχώρηση το πάρε δώσε της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν λάθος.
Φορτώθηκε η Ελλάδα μετανάστες και λαθρομετανάστες υπολογίζονται σε 150 χιλ. και έναντι αυτών θα πάρει μια βοήθεια 700 εκατ ευρώ.
Η Τουρκία διαπραγματεύτηκε πήρε συνολικά 6 δισεκ. και δέχθηκε ένα όρο που δεν είναι σαφές αν θα τον τηρήσει να επιστρέφονται από την Ελλάδα στην Τουρκία όλοι οι λαθρομετανάστες – κακώς αναφέρονται παράτυποι μετανάστες -.
Μια παρατυπία συγχωρείται μια λαθρόβια συμπεριφορά δεν συγχωρείται.
Η Ελλάδα δέχθηκε να φορτωθεί το προσφυγικό και έναντι αυτών πήρε πολιτική αξιολόγηση.
Δεν κερδίζει με την αξία της η Ελλάδα την αξιολόγηση.
Δέχθηκε η κυβέρνηση να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη μεταναστών με αντάλλαγμα μια αξιολόγηση που δεν θα έπαιρνε υπό άλλους όρους.  
Δηλαδή η Ελλάδα παραμένει κακώς μαθητής αλλά επειδή έκανε μια καλή πράξη…για τους άλλους δίνουν στην Ελλάδα πολιτικό χρόνο.
Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν γλιτώνει τα δύσκολα μέτρα της αξιολόγησης τα οποία αν δεν έρθουν τώρα θα έρθουν πολύ σύντομα όταν καταλαγιάσει η σκόνη του προσφυγικού.
Όσον αφορά το χρέος είναι προφανές ότι αποτελεί κακόγουστο αστείο, προσβλητικό ανέκδοτο.
Ας δούμε λίγο ορισμένα στοιχεία.
1)Ο Dijsselbloem είπε στον Moscovici (off the record) επίτηδες ξεκίνησα τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος κοινώς είπε ο Dijsselbloem παραπλάνησα ξεγέλασα τους έλληνες.
2)Ο Schaeuble ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος έχει μόνο συμβολικό ρόλο όχι πρακτική αξία.
Η λύση για το χρέος είναι φιάσκο.
Μην τρέφονται αυταπάτες.
Η επικοινωνιακή προπαγάνδα ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί….δεν θα πείσει κανένα, η λύση για το ελληνικό χρέος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κακόγουστο αστείο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης