Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Τσίπρας προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια στα κόμματα και ΜΜΕ - Νέες εκλογές ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Τσίπρας προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια στα κόμματα και ΜΜΕ - Νέες εκλογές ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Έντονοι διαξιφισμοί κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, με φόντο το ευαίσθητο ζήτημα της δικαιοσύνης
(upd2)Σε έντονο κλίμα αντιπαράθεσης διεξήχθη η μαραθώνια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, με τον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν διαξιφισμούς, αλλά και αναπάντητες ερωτήσεις.
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε κόμματα και τα ΜΜΕ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο ομιλίας του για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορα.
Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε πως το πόρισμα της επιτροπής θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες, επισημαίνοντας πως «το παιχνίδι με τα θαλασσοδάνεια είτε αφορά κόμματα είτε μιντιάρχες θα τελειώσει οριστικά».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση θα τελειώσει η ντροπή περί νόμου ευθύνης υπουργών, αλλά και ότι θα συστήσει επιτροπή για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Siemens.
Στην επικοινωνιακά διανθισμένη ομιλία του, ο πρωθυπουργός επεφύλαξε βαριές επικρίσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατηγορώντας ευθέως τόσο τη ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα «για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός», ενώ υποστήριξε πως «σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα δε θα γινόταν τέτοια συζήτηση στη Βουλή, διότι υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών».
«Η σημερινή Ελλάδα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τέλος, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές, επισημαίνοντας: «Αφού αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός».

Αναλυτικά η ομιλία του Αλ. Τσίπρα: 

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ που μου έδωσαν την ευκαιρία να προκαλέσω αυτή τη συζήτηση, ώστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο να συζητήσουμε για το σύστημα της διαφθοράς και τη διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής», σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, με πρωτοβουλία του ιδίου.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν για το σύστημα της εξουσίας που δομήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια και οδήγησε στο χείλος της καταστροφής τη χώρα, «το σύστημα που όχι μόνο δεν κάμθηκε, αλλά θέριεψε την περίοδο της κρίσης», ενώ προσέθεσε ότι στόχος είναι «να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι ημέρες σας {απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ}, να μην παραγραφούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού οι εγκληματικές σας ευθύνες».
«Είναι μία συζήτηση που έπρεπε να γίνει για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να παραγραφούν οι εγκληματικές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση».
Στη συνέχεια έριξε ευθείες βολές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την για αλαζονεία, αλλά και πως «μόνοι σας στη ΝΔ ανοίξατε το Κουτί της Πανδώρας, μόνοι σας προκαλείτε την τύχη σας και μόνοι σας προκαλείτε ένα στραπάτσο».
«Σήμερα θα αποκαλυφθούν πολλά», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Θα ξεκινήσω από όσα σκοπεύει να κάνει η σημερινή κυβέρνηση, να περιγράψω το στρατηγικό μας σχέδιο για μία ανεξάρτητη και ισχυρή δικαστική εξουσία, με εύρυθμη λειτουργία και προστασία από κάθε είδους παρεμβάσεις», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «οι παρεμβάσεις δεν είναι μόνο ή κυρίως πολιτικές, αλλά και από την οικονομική ελίτ, την ολιγαρχία του χρήματος».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «όλοι σε αυτή τη χώρα, είτε γνωρίζουν, είτε διαισθάνονται ότι η δικαιοσύνη είναι βαρύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός», με την πολυνομία και την κακονομία να είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής δικαιοσύνης.
Οι παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης, υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας, είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς γνώσης του τρόπου που λειτουργεί το νομικό σύστημα, νομομαθών πολιτικών του συστήματος εξουσίας ώστε να παρακάμψουν νόμους και την ίδια την ποινική τιμωρία.
Προσέθεσε, δε, πως «το υφιστάμενο σύστημα προκαλεί ακόμη και συγκαλύψεις πολλές φορές».
Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο χρόνο αναμονή για τις δίκες στην Ελλάδα, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο.
«Η κατάσταση αυτή ευθύνεται για τη διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της δικαιοσύνης», σημείωσε, ενώ προσέθεσε πως «όσοι θέλουν να αναπαράξουν τις πρακτικές του παρελθόντος θα μας βρουν απέναντί τους».
Καταγγέλλοντας, υποστήριξε πως «οι αριθμοί αποκαλύπτουν ένα εσκεμμένο χάος που έδινε τη δυνατότητα σε κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα να κόβουν και να ράβουν», ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μία στάση για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τη δικαιοσύνη, που, όμως, δεν είναι παρέμβαση
Αναφερθείς προκλητικά στην υπόθεση Βγενόπουλου, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Πώς έφτασαν στην εισαγγελέα Τσατάνη οι δικογραφίες που αφορούσαν τον κ. Βγενόπουλο;», επισημαίνοντας πως «μέσα σε 8 μήνες ενώ όλες οι υποθέσεις διαφθοράς έπρεπε να πηγαίνουν στην αρμόδια εισαγγελία, η υπόθεση Βγενόπουλου πήγε στην Τσατάνη».
«Για την υπόθεση έχει διαμαρτυρηθεί και ο κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης», υπογράμμισε, ενώ κατέστησε σαφές πως «οι καταγγελίες του πρέπει να διερευνηθούν.
Πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρξε τελικά μία συγκάλυψη».
«Η κοινωνία θα μάθει, τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι», υποστήριξε, προσθέτοντας πως «θα περιμένουμε το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας».
«Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλάτε εσείς στη ΝΔ για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, προχωρώντας στην απαρίθμηση μίας σειράς παρεμβάσεων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικά ανέφερε:
«Νομιμοποιήσατε μισθολογικές υπερβάσεις 30 εκατ. ευρώ στο ΟΣΚ.
Απαλλάξατε από κάθε ευθύνη τα μέλη των Δ.Σ. των τραπεζών για το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.
Απαλλάξατε τα μέλη του Δ.Σ. της Λάρκο από κάθε ευθύνη για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Με τον νόμο 4255/2014 έπαυσαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν την διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ.
Με τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013 διαγράφηκαν τα χρέη όλων των δημοτικών επιχειρήσεων.
Με το άρθρο 68 του νόμου 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.
Με τον ν. 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη ΔΣ των Τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το διαβόητο PSI.
Με τον ν. 4141/2013 ανεστάλησαν οι διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων.
Με το άρθρο 19 του νόμου 4224/2013 σταμάτησαν όλες οι ποινικές διώξεις για τα ΔΣ των αγροτικών συνεταιρισμών κάθε βαθμού».
«Πέρα από τη χώρα, καταφέρατε να χρεοκοπήσετε και τα κόμματά σας», συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα των «θαλασσοδανείων» - όπως τα αποκάλεσε.
Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η παρέμβαση για την απαλλαγή των στελεχών των τραπεζών από κάθε ευθύνη για σύναψη δανείων πάση φύσεως, «πρόκειται για τα θαλασσοδάνεια στα πολιτικά κόμματα και κυρίως της Ν.Δ.
Τα κόμματα είχαν βάλει εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές ενισχύσεις.
Είχαν εξασφαλίσει ότι εσαεί θα αναπαράγεται ο δικομματισμός και οι υψηλές χορηγήσεις.
Κι όμως δόθηκαν δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν».
Σε αυτό το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε κόμματα και ΜΜΕ.
«Θα τελειώσει σύντομα το γαϊτανάκι», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως: «Θα καταθέσουμε πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια με κόμματα και ΜΜΕ.
Το αργότερο στα τέλη του Μαΐου το πόρισμα όχι του «αγίου ποτέ».
Η χειρότερη παρέμβαση, εντούτοις, αφορά στον ορισμό των προϊσταμένων των δικαστηρίων, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρας.
Όπως είπε: «Πρόκειται για ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων για να ευνοηθούν οι εκλεκτοί της τότε κυβέρνησης, με τροπολογία του Αθανασίου, υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά.
Υπάρχει σχετική καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κατατίθεται στα πρακτικά της Βουλής.
Έλεγε η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι η αιφνιδιαστική τροποποίηση ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές δημιουργεί ερωτηματικά.
Η καθιέρωση δύο σταυρών αντί για έναν δημιούργησε την υπόνοια για άτυπες συμμαχίες και να διευκολύνει την εκλογή ορισμένου υποψηφίου έστω και ως αναπληρωματικού μέλους.
Αυτή η παρέμβαση εξυπηρέτησε ποια άραγε σκοπιμότητα;
Αυτές είναι παρεμβάσεις και όχι ότι μία εισαγγελέας ζήτησε να μιλήσει με τον κ. Παπαγγελόπουλο».
«Πάντα υπήρχαν προβλήματα και παρεμβάσεις αλλά επί διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου χάθηκε κάθε έλεγχος», συνέχισε την κριτική του στους πρώην κυβερνόντες, προσθέτοντας: «Παρεμβάσεις αποτελούν και οι παραλείψεις...
Να παραδοθεί στον έλεγχο η λίστα Lagarde.
Αρχικό επιχείρημα ήταν "το ξέχασα"...
Μετά οι έρευνες προχωρούσαν με ρυθμό χελώνας.
Εξοργίζει η συνειδητή σας παράλειψη να συνεργαστείτε με τις γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό Ελλήνων φοροφυγάδων.
Η άρνηση συνεργασίας επιβλήθηκε από τον κ. Σαμαρά δια χειρός του κ. Μπούρα.
Είχατε ζήλο να προστατέψετε τους φοροφυγάδες φίλους σας».
Παράλληλα, ο έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως «με τη συνταγματική αναθεώρηση θα τελειώσει η ντροπή του νόμου περί ευθύνης υπουργών», ενώ ως σύμβολο του ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος ανέφερε την περίπτωση του κ. Παπασταύρου.
«Ενορχηστρωτής της διαφθοράς το πολιτικό σύστημα των προηγούμενων ετών», είπε, ενώ υπογράμμισε: «Σύμβολο του ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος η περίπτωση του κ. Παπασταύρου όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας και όχι ως απλός διαχειριστής του λογαριασμού.
Ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά εμφανίζεται ως δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας
Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στη Βουλή».
«Το κρίσιμο πολιτικό ερώτημα είναι γιατί καλύπτετε το δίδυμο Σαμαρά - Παπασταύρου.
Γιατί δεν παίρνετε αποστάσεις κ. Μητσοτάκη;
Γιατί καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου σα να ήταν συνεργάτης σας;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κάλεσε, δε, τη ΝΔ να διευκρινίσει τις σχέσεις της με το κύκλωμα των εκβιαστών.
Αναλυτικότερα, είπε: «Οι σχέσεις του κυκλώματος των εκβιαστών με τη ΝΔ ήταν το λιγότερο στενές σχέσεις.
Επί σειρά ετών ο κ. Μουσσάς ήταν σύμβουλος της ΝΔ.
Να μας πείτε για τα τιμολόγια που έχει εκδώσει ο κ. Μαυρίκος προς τη ΝΔ».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη σύσταση επιτροπής για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Siemens, καθώς, όπως είπε, «η Siemens συμφώνησε να πληρώσει 200 εκατ. ευρώ όταν οι ζημίες από το σκάνδαλο είχαν υπολογιστεί στα 2 δισ. ευρώ».
«Περιμένω τη θετική συμβολή σας κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο πρωθυπουργός, προτού παραχωρήσει το βήμα στον πρόεδρο της ΝΔ.

Αναλυτικά η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη: 

Η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι Δημοκρατία, υπογράμμισε μιλώντας στην προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως υπογράμμισε κανονικά δεν θα έπρεπ να γίνεται αυτή η συζήτηση στη Βουλή γιατί στις κανονικές ευρωπαϊκές χώρες, η διάκριση των εξουσιών είναι σαφής και κατηγόρησε ευθεώς τον πρωθυπουργό για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας. 
Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είναι νβασικός υπαίτιος για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα. 
Ο κ. Τσίπρας, τόνισε, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς, δεν αντέχει να συζητά για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Και αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται πραγματικά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. 
Συνέχισε αναφερόμενος στο προσφυγικό τονίζοντας ότι τα βόρεια σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά και τα νοτιοανατολικά παραμένουν έρμαιο στους διακινητές ανθρώπινων ψυχών. 
«Πήγα στην Ειδομένη και είδα την κατάσταση» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στην λάσπη της Ειδομένης ενώ συμπλήρωσε ότι οι εικόνες αυτές ντροπιάζουν τη χώρα στο εξωτερικό και τελικά με τις ανοησίες αυτές θα γίνουν όλοι οι επενδυτές μετανάστες. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξοντώνονται και ότι η κατάσταση στη χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και ότι μέσα σε όλα τα ψέματα, ένας υπουργός της κυβέρνησης είπε την αλήθεια ότι «τα άσχημα τελείωσαν, τα χειρότερα έρχονται». 
«Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να συμβιβάζονται» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας ότι το βασικό είναι ότι απαιτείται όραμα πραγματικό, όχι κάλπικο και ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι ανίκανη για κάτι τέτοιο. 
Σχολίασε, επίσης, ειρωνικά ότι οι δήθεν εθνικές ευαισθησίες ορισμένων στην κυβέρνηση, δεν φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά το έργο της, όπως δείχνει και το «επεισόδιο» Καμμένου - Μουζάλα, καθώς και οι δύο κάθονται κανονικά στα κυβερνητικά έδρανα.
Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής, σημείωσε καθώς και ότι το προσφυγικό αναδεικνύει την ανυπαρξία του κράτους. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει ωμά στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό. 
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 
Παραδέχτηκε ότι και η ΝΔ έχει ευθύνες αλλά έχει δώσει και διαχρονικούς αγώνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής ενώ επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είχε την ευκαιρία να κάνει πολλά πράγματα γιατί δεν τον βάρυνε καμία αμαρτία του παρελθόντος αλλά τελικά αποδείχτηκε πιο παλιός από τον παλιό με το οποίο υποστήριξε ότι θέλει να ξεμπερδέψει και ανέφερε: «Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου». 
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τη διακυβέρνηση θέλατε την άλωση του κράτους και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εχθρότητα απέναντι σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές αρχής γενομένης από το ΕΣΡ όπου του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες και δόθηκαν στον «εθνικό καναλάρχη», Νίκο Παππά. 
«Η κυβέρνηση θα ελέγξει το Alter» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι χάθηκαν 400 εκατομμύρια ευρώ και συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να φανταστεί ότι θα εξαιρεθεί των ελέγχων ο εκδότης που τώρα μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου. 
«Δεν αντέχετε τον έλεγχο, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, καταπατάτε συστηματικά τους κανόνες της αλήθειας» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για πανηγυρική ισοπέδωση άξιων και ανάξιων που τελικά είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς. 
«Πατάσσετε συστηματικά την αριστεία γιατί δεν αντέχετε και εκείνη δεν σας αντέχει» είπε και συμπλήρωσε ότι η ψευτοαριστερά δεν έχει το δικαίωμα να μιλά σε αυτήν την αίθουσα για κάποιο ηθικό πλεονέκτημα. 
Αναφερόμενος στις λίστες με τους καταθέτες στο εξωτερικό που εξετάζονται για φοροδιαφυγή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε κάνει τίποτε για να αξιοποιήσετε τις λίστες και έθεσε το ερώτημα «πού είναι σήμερα ο κ. Νικολούδης που υποσχόταν έσοδα 2,5 - 3 δισεκατομμύρια ευρώ; Μήπως τον αποπεμψατε γιατί δεν δεχόταν να παίξει το παιχνίδι των παρεμβάσεων όπως ο διάδοχός του;»
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην λίστα Borjans κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε κοπτοραπτική στις απαντήσεις του Γερμανού αξιωματούχου. 
Στη συνέχεια σημείωσε ότι στις τελευταίες κρίσεις η κυβέρνηση έκανε βαθιά βουτιά στην επετηρίδα και θύμισε ότι ο Α. Τσίπρας άλλαξε στις τρεις τα ξημερώματα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά το δημοψήφισμα το περασμένο καλοκαίρι. 
Κάλεσε τον πρωθυπουργό ν' ασχοληθεί με αυτές τις λίστες, τις λίστες των φίλων και των συγγενών που διόρισε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «λίστα Καρανίκα».
Απαντώντας στις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που καταλόγισε σε προηγούμενες κυβερνήσεις και της ΝΔ ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ψήφιση νόμου δεν συνιστά παρέμβαση στη Δικιαιοσύνη και ρώτησε αν τελικά ο αναπληρωτής υπυργός ζήτησε ή όχι από την εισαγγελέα Εφετών να επιστραφεί η δικογραφία στην εισαγγελία διαφθοράς.
«Μήπως υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην θέσης του ως διοικητού της ΕΥΠ» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. 
Στη συνέχεια, απαντώντας στα περί σχέσεων του συλληφθέντα δημοσιογράφου κ. Μαυρίκου με την ΝΔ τόνισε ότι ο ίδιος έχει κάνει αγωγή για δημοσιεύματα κατά του προσώπου του ενώ έθεσε το ερώτημα γιατί η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε την ανανέωση της συμφωνίας για διαφήμιση με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου τον Απρίλιο του 2015.
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που ανάγκασε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τονίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών και προσέθεσε ότι όσοι θέλουν να παίξουν παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται και τόνισε ότι είναι προσωπική του δέσμευση η πάταξη της διαφθοράς και η διαφάνεια. 
Αναφερόμενος στα οικονομικά του κόμματός του, είπε ότι ο ίδιος προσπαθεί να τα λύσει και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τολμήσει να κάνει το ίδιο και στο κόμμα του. 
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε 3 πράγματα: στη συνταγματική αναθεώρηση, στο να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και ν' αποκατασταθούν οι ανεξάρτητες αρχές. 
Κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και να επιστρέψει στην αρμοδιότητα στην ΕΣΡ επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε μόνο με 4 άδειες. 
Κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι έχει παραιτηθεί από την επίλυση των προβλημάτων, το κράτος είναι ανύπαρκτο, οι πολίτες αισθάνονται ασφυξία και αγανάκτηση, η χώρα είναι ανοχύρωτη και η πραγματική οικοπνομία βουλιάζει. 
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, καθώς η Ελλάδα δεν τον αντέχει άλλο, και η Βουλή δεν μπροεί να δώσει λύση, οπότε θα πρέπει να κληθεί να τη δώσει ο λαός καταλήγοντας ότι σε λίγο ο κ. Τσίπρας θα έχει το προνόμιο να είναι ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας.


Λασπομαχία στην Βουλή για την δικαιοσύνη από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Αλληλοκατηγορίες για το ποιος χρεοκόπησε την Ελλάδα

Μια λασπομαχία χειρίστου είδους θα λάβει χώρα σήμερα στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο προ ημερησίας διάταξης με επίκεντρο την δικαιοσύνη.
Η διαδικασία υποκινήθηκε από τις καταγγελίες Βγενόπουλου της MIG ότι ο υφυπουργός δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελλόπουλος  παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να συγκληθεί η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ώστε να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να περάσει στην αντεπίθεση ζήτησε προ ημερησίας διάταξης στην Βουλή με θέμα την δικαιοσύνη.
Μετά από 14 μήνες ή 420 ημέρες η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα με βάση τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης θα αποκαλύψει το σύστημα εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή.
Χρειάστηκαν 14 μήνες για να γίνουν αυτές οι αποκαλύψεις.
Από την πλευρά της ΝΔ και υπόλοιπα κόμματα θα προβούν επίσης σε «αποκαλύψεις» για τα έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτικοί ήδη σπεύδουν να αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει τίποτε λιγότερο από μια λασπομαχία χειρίστου είδους στην Βουλή με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα μετά από 7 μήνες διαπραγματεύσεων θα πάρει τελικά την ιμιτασιόν αξιολόγηση με νέα μέτρα εις βάρος των φορολογουμένων.
Στο χρέος θα υπάρξει τμηματοποίηση δηλαδή λύση με νέα μέτρα ενώ στο προσφυγικό μια λέξη συνθέτει την πολιτική της Ελλάδος αποτυχία.
Το ερώτημα βεβαίως είναι δεν υπήρξαν σκάνδαλα;
Και επί ημερών της ΝΔ και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ σκάνδαλα υπήρξαν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Όμως υπάρχει ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να «ανακαλύψει τα σκάνδαλα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και να αγνοήσει – κουκουλώσει στα σκάνδαλα επί ημερών του.
Capital controls, ζημία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 39 δισεκ., τεράστιες ζημίες λογιστικού τύπου στην Attica bank.
Τα σκάνδαλα είναι διαχρονικά δεξιά και αριστερά ενώ προκλητικές και απαράδεκτες είναι οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη τόσο επί ημερών της ΝΔ όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης