Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η διπολική προσωπικότητα της κυβέρνησης – Άλλα λέει στους τραπεζίτες και άλλα καταγγέλλει στην Βουλή

Η διπολική προσωπικότητα της κυβέρνησης – Άλλα λέει στους τραπεζίτες και άλλα καταγγέλλει στην Βουλή
Δεν μπορεί στην Βουλή οι τραπεζίτες να είναι μιαροί και διαπλεκόμενοι και στις συναντήσεις με την κυβέρνηση να θεωρούνται συνεργάτες για την πρόοδο της Ελλάδος.
Σίγουρα οι έλληνες τραπεζίτες έμειναν εκπληκτικοί από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την δικαιοσύνη καθώς άκουσαν τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τους έλληνες τραπεζίτες γιατί πήραν ασυλία ενώ αναφέρθηκε ότι θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια που χορήγησαν στα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης.
Ο έλληνας πρωθυπουργός νομίζοντας ότι βρίσκεται σε αριστερό ακροατήριο επιτέθηκε κατά των τραπεζιτών ότι μαζί με τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης έστησαν την διαπλοκή.
Το μήνυμα λοιπόν της κυβέρνησης είναι ότι οι κακοί τραπεζίτες αποτελούν μέρος της διαπλοκής.
Κατά ένα παράδοξο τρόπο η κυβέρνηση όταν συνομιλεί με τους τραπεζίτες αναγνωρίζει ότι πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα προστασίας τους καθώς με τα σχέδια αναδιάρθρωσης των δανείων και αξιοποίησης των NPLs μπορεί να παγώσουν πολλές υποθέσεις λόγω αγωγών και δικαστικών εμπλοκών.
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να υπάρξει προστασία – στο βαθμό του εφικτού – προς τους έλληνες τραπεζίτες καθώς σε ένα περιβάλλον νομικών εμπλοκών και δικαστηρίων κανείς τραπεζίτης δεν θα προχωρήσει την οποιαδήποτε αξιοποίηση προβληματικού δανείου, πολύ περισσότερο να πουλήσει προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει.
Δεν μπορεί οι έλληνες τραπεζίτες να αποτελούν μέρος της διαπλοκής και ταυτόχρονα ο Δραγασάκης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ο Τσακαλώτος ο υπουργός Οικονομικών να συνεργάζονται με τους έλληνες τραπεζίτες για μια πλειάδα θεμάτων που αφορούν είτε τις τράπεζες είτε την οικονομία;
Πως οι έλληνες τραπεζίτες είναι μέρος της διαπλοκής και ταυτόχρονα έχουν καταφέρει να ανακεφαλαιοποιήσουν και να κρατήσουν ζωντανές τις τράπεζες τους ενώ οι μέτοχοι έχουν υποστεί πανωλεθρία;
Π.χ. η οικογένεια Κωστόπουλου κάποτε έλεγχε το 12% για να υποχωρήσει στο 9% με 9,5% και σήμερα κατέχει το 0,4% της Alpha bank.
Οι τραπεζίτες και μέτοχοι συντήρησαν όλα αυτά τα χρόνια την οικονομική αυτοτέλεια των τραπεζών, στήριξαν την οικονομία χρηματοδοτώντας νομικά και φυσικά πρόσωπα.
Οι έλληνες τραπεζίτες όταν στηρίζουν την οικονομία, όταν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες θετικές για την χώρα είναι όργανα διαπλοκής;
Αυτή η παρωχημένη επιχειρηματολογία δεν μπορεί να αποτελεί θέση της κυβερνώσας παράταξης και του πρωθυπουργού.
Δεν μπορεί στην Βουλή οι τραπεζίτες να είναι μιαροί και διαπλεκόμενοι και στις συναντήσεις με την κυβέρνηση να θεωρούνται συνεργάτες για την πρόοδο της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης