Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά την πιστωτική ασφυξία σε κώμα η Ελλάδα - Spread στις 500 στις 600 στις 800 ή στις 300-350 μονάδες βάσης ;

Μετά την πιστωτική ασφυξία σε κώμα η Ελλάδα - Spread στις 500 στις 600 στις 800 ή στις 300-350 μονάδες βάσης ;
Όσο και αν φαίνεται υπερβολικό υπάρχουν επενδυτές που ανάλογα με τις θέσεις τους και τους στόχους τους το θέλουν σε αυτά τα επίπεδα.
Το βέβαιο είναι ότι πολλοί επενδυτές βρίσκονται στην αγορά με διαφορετικούς ή αντικρουόμενους σκοπούς. Οι επενδυτές που θέλουν το spread στις 500 μονάδες βάσης πέτυχαν τον στόχο τους στα CDS και πλέον πουλάνε σε άλλους που αγοράζουν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες υπήρξαν μεγάλες αγορές CDS που προκάλεσε απορία και προβληματισμό ποιος αγοράζει CDS στις 500 μονάδες βάσης σε τι στοχεύει;
Αυτός που αγοράζει CDS και spread στις 500 μονάδες βάσης στοχεύει στο τεχνικό default στην τεχνική χρεοκοπία της χώρας δηλαδή στην δημιουργία όχι μόνο πιστωτικής ασφυξίας που αυτό επιτεύχθηκε καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να δανεισθεί αλλά να προκαλέσουν ισχυρό σοκ στο σύστημα φέροντας τον μεγάλο ασθενή σε κατάσταση κώματος.
Σε όρους αγοράς το spread στις 600 στις 800 μονάδες βάσης.
Έτσι εξηγείται πως κάποιοι αγοράζουν CDS σε αυτά τα επίπεδα.
Αν η Ελλάδα ο μεγάλος πραγματικός ασθενής καταφέρει να ανανήψει καταφέρει να βγει από το κώμα μόνο με θεραπεία σοκ δηλαδή να ζητήσει από την ομάδα των ιατρών ΔΝΤ-ΕΕ άμεση βοήθεια και οι οποίοι θα επιβάλλουν μια σκληρή θεραπεία ώστε η εγχείρηση και επιτυχής να είναι και ο ασθενής να επιβιώσει.
Ως γνωστό πολλές φορές τονίζεται η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής πέθανε αλλά η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει αυτό τον κίνδυνο αν προσφύγει άμεσα στον μηχανισμό. Όταν λέμε άμεσα μέσα στις επόμενες 1, 2 ,3 ,4 μέρες.
Αν συμβεί αυτό το spread θα υποχωρήσει προς τις 350 μονάδες βάσης δεν θα λυθεί το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζουμε ότι ο ασθενής δεν θα πεθάνει.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης