Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

"Θεωρείτε ότι αυτή είναι η κακή εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας; Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα..." προβλέπονται δύσκολες μέρες για τις αγορές

tags :
"Κόκκινο" έχει χτυπήσει το τελευταίο διάστημα η απαισιοδοξία στις αγορές, καθώς επικρατεί σθεναρά πλέον η άποψη πως οι ανά τον κόσμο ηγέτες δεν διαθέτουν είτε τη δύναμη, είτε τη θέληση να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια οικονομία.
Οι τελευταίες προβλέψεις των επενδυτικών οίκων και των αναλυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και των διεθνών αγορών είναι αντικρουόμενες, αλλά ο κοινός τόπος είναι ένας: Ο παράγοντας ανησυχία δεν θα εκλείψει έτσι απλά...
Ο Bob Janjuah, γνωστός για τις bearish (απαισιόδοξες) προβλέψεις του, αναλυτής της Nomura Securities, εκτιμά ότι ενδεχομένως τα διεθνή χρηματιστήρια να ανακάμψουν κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών του 2011, ωστόσο το 2012 το κλίμα θα αναστραφεί και η bear market θα ωθήσει τον S&P 500, τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, έως και τις 700 μονάδες, πτώση ήτοι 38% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα του δείκτη. Σύμφωνα με τον Janjuah, τα βασικά προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας εστιάζονται στην αδύναμη ανάπτυξη των ισχυρών οικονομιών του πλανήτη (εκτιμά ότι η τάση αυτή δεν θα διαφοροποιηθεί στη διάρκεια των 3-5 επόμενων ετών), καθώς και στα λάθη των πολιτικών ηγετών.
Η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει εκ νέου σε ύφεση.. αυτό είναι αναπόφευκτο, δηλώνει από την πλευρά του ο Lakshman Achuthan, οικονομολόγος του Economic Cycle Research Institute (ECRI). Σύμφωνα με τον ίδιο "πρέπει να καταλάβουμε κάτι: Ύφεση δεν σημαίνει κακή οικονομία, αλλά μια οικονομία που συνεχώς επιδεινώνεται καθώς έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο".
Με τη σειρά του ο Charles Biderman, CEO στην ερευνητική εταιρεία TrimTabs συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν "short" στον S&P 500 και τον χρηματοοικονομικό κλάδο και "long", αντίστοιχα, στον βιομηχανικό κλάδο. Ο ίδιος παράλληλα συστήνει στο επενδυτικό κοινό να στρέψει την προσοχή του στα μέταλλα και τα εμπορεύματα, καθώς και στα προστατευμένα από τον πληθωρισμό ομόλογα.
Ο Nick Colas, αναλυτής της CovergEx, εκτιμά ότι το τρίμηνο που μόλις ξεκίνησε, ήτοι το τελευταίο τρίμηνο του 2011, θα είναι το πλέον σημαντικό μετά τις "μαύρες μέρες" των αγορών το 2008 και το 2009. "Τα ελλείμματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη πρέπει να μειωθούν. Χωρίς την παράμετρο αυτή δεν θα υπάρξει ανάπτυξη σε βιώσιμα επίπεδα", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Colas.
"H υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ από τον οίκο S&P το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν ένα μήνυμα: Προσέξτε!", υποστηρίζει την ίδια ώρα ο Quincy Krosby, οικονομολόγος της Prudential Financial.
"Προσδοκούμε ότι κάποια στιγμή θα δηλώσουμε φανατικά και επιθετικά bullish (αισιόδοξοι) για τις μετοχές. Μέχρι τότε θα είμαστε πωλητές στα τυχόν ράλι των αγορών", σημειώνει με τη σειρά του ο Dennis Gartman, διαχειριστής κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης