Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Ενημέρωση από τη διοίκηση για εθελουσία και κόκκινα δάνεια ζητούν οι εργαζόμενοι

Εθνική Τράπεζα: Ενημέρωση από τη διοίκηση για εθελουσία και κόκκινα δάνεια ζητούν οι εργαζόμενοι
Η σωστή αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου
Ενημέρωση από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για τις εξελίξεις στην τράπεζα, όπως η εθελουσία και κόκκινα δάνεια ζητούν οι εργαζόμενοι.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «είναι γεγονός ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα δρομολογούνται εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα σε καυτά ζητήματα, που αφορούν την πορεία της Τράπεζας, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων.
Και όλα αυτά ερήμην των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό καλούμε άμεσα τη Διοίκηση, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας και σε εφαρμογή του Νόμου1264/1982, του Π.Δ. 240/2006 και της Απόφασης του Αρείου Πάγου 1040/2009, να ενημερώσει και να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα θέματα της Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, της επικείμενης εθελούσιας, της σωστής διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αλλά και της απρόσκοπτης λειτουργίας της Τράπεζας με τη σωστή και δίκαιη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Η σωστή αναδιάρθρωση της Τράπεζας είναι ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και μάλιστα έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Πρέπει να έχει όραμα, σωστό σχεδιασμό που να στοχεύει στην πρωτιά της ΕΤΕ στο νέο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται, και φυσικά με τους εργαζόμενους ευχαριστημένους, όπως αρμόζει σε μία Τράπεζα με 175 χρόνια ιστορία.
Δεν είναι δυνατόν το νέο οργανόγραμμα να οδηγεί την Τράπεζα σε περαιτέρω διάλυση, να διατηρεί ή να δημιουργεί άχρηστες Διευθύνσεις, να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του Δικτύου, να υπονομεύει τη λειτουργία των απαραίτητων Διευθύνσεων και να υποχρεώνει τους εργαζόμενους και τα Στελέχη σε αποχώρηση.
Εκτός των μετόχων ένας άλλος εξίσου σημαντικός stakeholder σε επιτυχημένες, μακροχρόνιες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως είναι η ΕΤΕ, είναι οι εργαζόμενοι και μάλιστα η εκάστοτε Διοίκηση πρέπει να βρίσκεται κοντά τους, να τους ενημερώνει, να τους στηρίζει και να τους εξασφαλίζει ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι σοβαρές, παγκοσμίου φήμης αλλά και κύρους επιχειρήσεις, εφαρμόζουν αυτό που έχει αναρτηθεί στην αίθουσα συμβουλίων της EXXONMOBIL Co, "WHEN A MANAGER RETIRES, HIRE AN OFFICE BOY”.
Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση πρέπει να φροντίζει για την έγκαιρη διενέργεια των προαγωγών σε όλους τους βαθμούς, καθώς επίσης και τη διενέργεια των αναβαθμίσεων και των μετατάξεων, αφού όλα τα παραπάνω είναι θεσμικά κατοχυρωμένα και στηρίζονται στον Κανονισμό Εργασίας.
Αναφορικά με τη νέα εθελούσια έχουμε επιφυλάξεις και μας προβληματίζει η επόμενη μέρα, η αποχώρηση άξιων στελεχών και η κατάσταση των Ταμείων μας. Η δεδομένη απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει και σε νέα μείωση του προσωπικού μέσω εθελούσιας εξόδου, αναθέτοντας αυτό το καθήκον σε άρτι προσληφθέν άτομο της "ΑΓΟΡΑΣ" δημιουργούν στο προσωπικό πρόσθετα συναισθήματα σύγχυσης και ανασφάλειας. Η Διοίκηση της Τράπεζας θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι το πρόβλημα στη μελετώμενη μείωση του προσωπικού δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων, αλλά η σύνθεση, οι συνθήκες και οι όροι απασχόλησης του.
Ο παραγκωνισμός ικανότατων στελεχών και το διευθυνόμενο προσωπικό πολλάκις από άτομα που ελάχιστη σχέση είχαν με την τραπεζική τεχνική και διοίκηση, οδήγησαν πλειάδα στελεχών σε απογοήτευση και σε έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Τράπεζα, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού του ανενεργού ανθρώπινου δυναμικού της.
Εν κατακλείδι ζητούμε και πάλι από τη Διοίκηση να ορίσει άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση επί των προαναφερομένων θεμάτων που θα καθορίσουν τόσο την πορεία της Τράπεζας, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Τέλος και χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες για τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχαν για την Τράπεζα οι προηγούμενες εθελούσιες με κριτήρια που απογύμνωσαν από ικανά στελέχη τα καταστήματα και τις νευραλγικές υπηρεσίες της, σας γνωρίζουμε ότι ο ΣΕΠΕΤΕ είναι στη διάθεση της Διοίκησης να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ευόδωση των συμφερόντων της Τράπεζάς μας», καταλήγει η ανακοίνωση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης