Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επάνοδος Κολακίδη στο banking – Ο Κατσικιώτης (BofA) στο ΤΧΣ; – Σύντομα νέα από Πειραιώς - ΕΤΕ και ο Φεβρουάριος 2017

Επάνοδος Κολακίδη στο banking – Ο Κατσικιώτης (BofA) στο ΤΧΣ; – Σύντομα νέα από Πειραιώς - ΕΤΕ και ο Φεβρουάριος 2017
Μια μακρά περίοδος εσωστρέφειας τελειώνει στο banking - Πειραιώς και Εθνική αποκτούν και διαθέτουν ικανές διοικήσεις
Μια σημαντική περίοδος εσωστρέφειας και αβεβαιότητας κλείνει στο ελληνικό banking καθώς πολύ σύντομα θα υπάρξουν σημαντικά θετικά νέα από το μέτωπο των διοικητικών εκκρεμοτήτων στο banking.
Μια νέα παράμετρος που έρχεται να προστεθεί είναι ότι ο SSM έδωσε παράταση έως τον Φεβρουάριο του 2017 ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διοικητικές αλλαγές οπότε η άτυπη καταληκτική ημερομηνία 22 Οκτωβρίου του 2016 δεν ισχύει.
Ωστόσο η Πειραιώς θα ανακοινώσει νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο 13 και 20 Οκτωβρίου και όλα αυτά θα κλειδώσουν σε διοικητικό συμβούλιο μεταξύ 24 με 27 Οκτωβρίου του 2016.
Επίσης η Εθνική θα ανακοινώσει τον νέο πρόεδρο το αργότερο έως την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Όμως σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές ο SSM βλέποντας ότι τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα δεν δούλεψαν άλλαξε στρατηγική και αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τα διοικητικά των τραπεζών
1)Έδωσε άτυπη παράταση έως τον Φεβρουάριο του 2017 να έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις με μη εκτελεστικά μέλη
2)Αντιμετωπίζει τις τράπεζες όχι μαζικά αλλά κατά περίπτωση και μεμονωμένα.
Ο SSM έχει αναλάβει πλήρως όλη την διαδικασία και αναγνωρίζοντας ότι η πίεση δεν φέρνει αποτελέσματα ελαστικοποίησε το χρονοδιάγραμμα έως τον Φεβρουάριο του 2017.

Πιθανή επάνοδος Μιχάλη Κολακίδη στην Πειραιώς

Ο Μιχάλης Κολακίδης είναι ένα αναγνωρισμένο και καταξιωμένο τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και δεξιότητες.
Ήταν στην Πειραιώς και στην Eurobank σε κορυφαίες θέσεις και θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές στο banking.
Το όνομα του θεωρείται από τους βασικούς υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς μαζί με τον εξίσου ικανότατο Γιώργο Πουλόπουλο.
Ακόμη οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί όμως προς αποφυγή παρερμηνειών...
Ένα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι παρασκηνιακώς ερίζουν για την θέση και δύο πολύ γνωστά τραπεζικά στελέχη που όμως λόγω ισορροπιών και δεδομένων δεν θα επιλεγούν.
Όπως έχει τονίσει το bankingnews το nomination committee η Επιτροπή Προσλήψεων θα συνεδριάσει στις 13 Οκτωβρίου για να εκλέξει μάλλον τον Γιώργο Χατζηνικολάου τον πρώην στέλεχος της ISDA που διακανόνισε τα ελληνικά CDS το 2012, στην θέση του προέδρου της Πειραιώς.
Το επόμενο nomination committee που θα συνεδριάσει στις 20 Οκτωβρίου του 2016 θα εκλέξει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και μεταξύ 24 και 27 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς ώστε να επικυρώσει το νέο διοικητικό σχήμα.

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου νέος Πρόεδρος στην Εθνική τράπεζα

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου του 2016 η Εθνική τράπεζα θα έχει εκλέξει νέο πρόεδρο από μια short list 3-4 προεπιλεγμένων υποψηφιοτήτων ικανών και γνωστών ειδικά των 2 στην τραπεζική αγορά.
Η Εθνική τράπεζα θα έχει μέχρι τέλη Οκτωβρίου πρόεδρο ενώ έχει την δυνατότητα έως τον Φεβρουάριο του 2017 να έχει ολοκληρώσει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με τα υπόλοιπα μη εκτελεστικά μέλη.

Νέος CEO στο ΤΧΣ ο Βασίλης Κατσικιώτης πρώην Merill Lynch και Windjammer Way Advisors

O Βασίλης Κατσικιώτης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο Βασίλης Κατσικιώτης είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων και Διαχείρισης Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors με έδρα την Νέα Υόρκη όπου και ζει με την οικογένειά του ανελλιπώς από το 1999.
Τον Μάιο του 1999 αναλαμβάνει Διευθυντής και εν συνεχεία Αντιπρόεδρος της Γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Dresdner Bank υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Ερευνών (Global Fixed Income Research).
Τον Σεπτέμβριο του 2002 αναλαμβάνει το Τμήμα Στρατηγικών Επενδύσεων και Παραγώγων της MetLife, της μεγαλύτερης εταιρείας Ασφαλειών Ζωής στις ΗΠΑ ενώ το 2005 τίθεται επικεφαλής των Επενδύσεων Καινοτομίας για την εταιρεία General Electric και του ομίλου θυγατρικών εταιρειών Ασφαλίσεων Genworth Financial.
Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 και κατά την διάρκεια του οικονομικού και τραπεζικού κραχ του 2008, υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής (Managing Director) της Merrill Lynch υπεύθυνος των συναλλαγών ομολόγων και CDS.
Από το Φεβρουάριο του 2011 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Windjammer Way Advisors.

Βασίλης Κατσικιώτης

Αποτέλεσμα εικόνας για Βασίλης Κατσικιώτης

Alpha bank: Εξελίξεις μετά τον Φεβρουάριο του 2017 

Μια εκκρεμότητα έχει μόνο η Alpha bank να τακτοποιήσει τον αριθμό των εκτελεστικών μελών της στο διοικητικό συμβούλιο με στόχο να μειωθούν από 4 σε 3 μέλη. 
Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν είναι της παρούσης μεταφέρονται για το 2017 για τον Φεβρουάριο ή λίγο αργότερα του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης