Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποκάλυψη όλα τα ονόματα για τις διοικήσεις - 15 υποψήφιοι στην Πειραιώς, λίστα 4 στην Εθνική – Ο Θωμόπουλος με Atlas Capital

Αποκάλυψη όλα τα ονόματα για τις διοικήσεις - 15 υποψήφιοι στην Πειραιώς, λίστα 4 στην Εθνική – Ο Θωμόπουλος με Atlas Capital
Μεγάλο το ενδιαφέρον για την θέση του CEO στην Πειραιώς
Μεταξύ 24 και 31 Οκτωβρίου του 2016 θα έχουν ανακοινωθεί οι νέες διοικήσεις σε Πειραιώς και Εθνική τράπεζα.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι

1)Ο Άνθιμος Θωμόπουλος ο πρώην CEO της Πειραιώς ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς....αλλά δεν φαίνεται πιθανό να αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο Θωμόπουλος έχει πολλές συμπάθεις στο εξωτερικό αλλά πολλές αντιπάθειες στο εσωτερικό... όπως αναφέρει τραπεζίτης.

2)Ο Άνθιμος Θωμόπουλος φαίνεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με το Atlas Capital για να επενδύσει 110 εκατ στην Credicom.
Η εξέλιξη αυτή μάλλον βγάζει από το παιχνίδι της διεκδίκησης της Πειραιώς τον Θωμόπουλο.

3)Συνολικά 15 ενδιαφερόμενοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς και μεταξύ αυτών
-O Μιχάλης Κολακίδης όπως έχει ήδη αποκαλύψει πρώτο το bankingnews πρώην στέλεχος της Πειραιώς, Eurobank και Εθνικής.
Ο Κολακίδης είναι τραπεζίτης με μεγάλη εμπειρία.
-Ο Γιώργος Πουλόπουλος ο σημερινός CEO στην Πειραιώς ένας τραπεζίτης κύρους και οικονομικών γνώσεων.
-Ο Σπύρος Παπασπύρου βασικό στέλεχος της Πειραιώς επίσης με σημαντικές ικανότητες.
 -Ο Θ.Κ., ο οποίος είναι κορυφαίο νυν τραπεζικό στέλεχος  
- Ο Σ. Ι, κορυφαίο εν ενεργεία στέλεχος 
- Ο Αθανασόπουλος (πρώην Εθνική και Κωτσόβολος) επίσης στέλεχος με τραπεζική και επιχειρηματική εμπειρία.
Συμμετέχουν και άλλα στελέχη έλληνες του εξωτερικού ενώ κρούσεις είχαν υπάρξει και σε εξίσου καταξιωμένα στελέχη της τραπεζικής αγοράς όπως ο Γιώργος Αρώνης της Alpha bank.

4)Όπως έχει τονίσει το bankingnews το nomination committee η Επιτροπή Προσλήψεων θα συνεδριάσει στις 13 Οκτωβρίου για να προτείνει... μάλλον τον Γιώργο Χατζηνικολάου το πρώην στέλεχος της ISDA που διακανόνισε τα ελληνικά CDS το 2012, στην θέση του προέδρου της Πειραιώς.
Το επόμενο nomination committee που θα συνεδριάσει στις 20 Οκτωβρίου του 2016 θα εκλέξει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και μεταξύ 24 και 31 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς ώστε να επικυρώσει το νέο διοικητικό σχήμα.

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου νέος Πρόεδρος στην Εθνική τράπεζα

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου του 2016 η Εθνική τράπεζα θα έχει εκλέξει νέο πρόεδρο από μια short list 4 προεπιλεγμένων υποψηφιοτήτων.
Στην λίστα των 4 συμμετέχουν
-Γιώργος Ζανιάς πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Εθνικής και ικανότατο στέλεχος, έχει πιθανότητες. 
-Παναγιώτης Θωμόπουλος πρώην πρόεδρος σε Eurobank και Εθνική, υποδιοικητής της ΤτΕ και πρώην πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος βρίσκεται πιο κοντά στα κριτήρια που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.
Υπάρχουν και άλλοι δύο υποψήφιοι που είναι έλληνες του εξωτερικού - ο ένας από τις ΗΠΑ - που έχουν εργαστεί σε διεθνείς τράπεζες.
Η Εθνική τράπεζα θα έχει μέχρι τέλη Οκτωβρίου πρόεδρο ενώ έχει την δυνατότητα έως τον Φεβρουάριο του 2017 να έχει ολοκληρώσει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου με τα υπόλοιπα μη εκτελεστικά μέλη.

Νέος CEO στο ΤΧΣ ο Βασίλης Κατσικιώτης

O Βασίλης Κατσικιώτης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο Βασίλης Κατσικιώτης είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων και Διαχείρισης Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors με έδρα την Νέα Υόρκη όπου και ζει με την οικογένειά του ανελλιπώς από το 1999.
Τον Μάιο του 1999 αναλαμβάνει Διευθυντής και εν συνεχεία Αντιπρόεδρος της Γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Dresdner Bank υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Ερευνών (Global Fixed Income Research).
Τον Σεπτέμβριο του 2002 αναλαμβάνει το Τμήμα Στρατηγικών Επενδύσεων και Παραγώγων της MetLife, της μεγαλύτερης εταιρείας Ασφαλειών Ζωής στις ΗΠΑ ενώ το 2005 τίθεται επικεφαλής των Επενδύσεων Καινοτομίας για την εταιρεία General Electric και του ομίλου θυγατρικών εταιρειών Ασφαλίσεων Genworth Financial.
Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 και κατά την διάρκεια του οικονομικού και τραπεζικού κραχ του 2008, υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής (Managing Director) της Merrill Lynch υπεύθυνος των συναλλαγών ομολόγων και CDS.
Από το Φεβρουάριο του 2011 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Windjammer Way Advisors.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης