Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απομονώνει τους ελεγκτικούς οίκους για την Ελλάδα η ΕΚΤ- Δεν θα λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις των ομολόγων

Απομονώνει τους ελεγκτικούς οίκους για την Ελλάδα η ΕΚΤ- Δεν θα λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις των ομολόγων
Δεν θα λαμβάνει υπόψιν της τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για την παροχή εγγυήσεων έναντι ελληνικών ομολόγων, η Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Αν και η ΕΚΤ δεν προσδιόρισε για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύει το εν λόγω ειδικό καθεστώς, σίγουρα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τριετούς προγράμματος, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές. ....
Η ΕΚΤ χαρακτήρισε το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση κατάλληλο ώστε να επιτύχει τους στόχους της, και θετικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει προβληματίσει την ΕΚΤ η στάση των διεθνών ελεγκτικών οίκων ιδιαίτερα μάλιστα μετά την τελευταία υποβάθμιση της Ελλάδος από την S&P ελάχιστο χρόνο πριν τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ η οποία παρέτεινε μέχρι το 2011 τα ελαστικά κριτήρια αποδοχής κρατικών ομολόγων.
Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κ. Λαγκάρντ ζητά έλεγχο των διεθνών ελεγκτικών οίκων για την σωστή τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

Ειδική περίπτωση η Ελλάδα

Στην κατηγορία της «ειδικής περίπτωσης» στην Ευρωζώνη ενέταξε τη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet μιλώντας στο CNBC, προσθέτοντας ότι ενώ η «κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη», το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα είναι ικανοποιητικό.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν αντιστοιχούν στην δυσκολία της κατάστασης. Σε ερώτηση για τον αν υπήρξε κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλα μέλη της Ευρωζώνης, ο Trichet υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η προσπάθεια που γίνεται αλλά και που πρέπει να γίνει είναι πολύ σημαντική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης