Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την τροποποίηση της συνθήκης της ΕΕ ζητά η Γερμανία - Μέχρι τα τέλη του 2012 επιθυμεί η Μerkel

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την τροποποίηση της συνθήκης της ΕΕ ζητά η Γερμανία - Μέχρι τα τέλη του 2012 επιθυμεί η Μerkel
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την τροποποίηση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμεί η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να ζητήσει και από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν τις αλλαγές μέχρι το 2012.
Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ο πρόεδρος της ΕΕ,  H. Van Rompuy αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι ποιο εύρος μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στη συνθήκη της ΕΕ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανία φέρεται να ζητά οι σχετικές προτάσεις να είναι έτοιμες μέχρι την άνοιξη του 2012.
"Η γερμανική κυβέρνηση πιέζει για αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ, ώστε να επιτραπεί η μεγαλύτερη επιρροή στα κράτη μέλη που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες και να συμφωνηθεί η ενίσχυση της δέσμευσης για σταθερότητα και προσαρμογή", δηλώνει κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters. "Aυτό πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη του 2012", προσθέτει η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης