Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

John Calamos στο bankingnews: Έφτασε η ώρα των επενδύσεων στην Ελλάδα, πιστεύουμε στην Εθνική Ασφαλιστική

tags :
John Calamos στο bankingnews:  Έφτασε η ώρα των επενδύσεων στην Ελλάδα, πιστεύουμε στην Εθνική Ασφαλιστική
«Η ελληνική αγορά είναι μια αγορά υποεπενδεδυμένη με μεγάλες προοπτικές, εμείς γνωρίζουμε πώς θα προσφέρουμε ανταγωνιστικά προιόντα» ανέφερε ο Calamos
Ο John Calamos είναι φειδωλός και πάντα συγκρατημένος.
Ερχόμενος στην Ελλάδα κάθε χρόνο την τελευταία 7ετία είχε δημιουργήσει την αίσθηση ότι ποτέ δεν θα έκανε την κίνηση μιας επένδυσης.
Χθες το απόγευμα Πέμπτη 8/9/2017 πριν την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο Συνέδριο της Capital Link δήλωσε στο Bankingnews:
«Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να κάνουμε την επένδυση αυτή στην ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας.
Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και έχει ωριμάσει, είναι η ώρα των επενδυτικών κινήσεων.»
Ο Calamos είναι ψύχραιμος, με μια σωρευμένη εμπειρία πολλών δεκαετιών, πάντα φειδωλός και συγκρατημένος.
«Το κεφάλαιο πηγαίνει εκεί που μπορεί να κάνει τις καλύτερες επιλογές και  συναλλαγές», τόνιζε στην συνέχεια στην ομιλία του.
«Η Ελλάδα δείχνει να καταλαβαίνει τις επενδυτικές ευκαιρίες και της ενθαρρύνει».
«Η ελληνική αγορά είναι μια αγορά υποεπενδεδυμένη με μεγάλες προοπτικές, εμείς γνωρίζουμε πώς θα προσφέρουμε ανταγωνιστικά προιόντα» ανέφερε προς το Bankingnews.
Αν από την πλευρά του ο Calamos είναι πάντα συγκρατημένος, ο CEO του Calamos Investments, John Koudounis ήταν φέτος το 2017, πολύ διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι το 2016.
Δίχως άλλο η στάση του ανθρώπου, που είναι ο ορισμός του big guy, έχει να κάνει με την αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας για την Εθνική Ασφαλιστική.
Μιλώντας στο ακροατήριο ο ίδιος τόνισε, ότι αισθάνεται πως η σταθερότητα αποκαθίσταται στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια που την επισκέπτεται, στοιχείο που δίνει αυτοπεποίθηση στα επενδυτικά κεφάλαια να υλοποιήσουν κινήσεις, αλλάζοντας το τοπίο.
Αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία που διαθέτει το επενδυτικό του σχήμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Koudounis είναι ένας πολύ απαιτητικός επιχειρηματίας.
Πέρυσι το 2016 εξηγούσε γιατί δεν ήθελε να επενδύσει ακόμα στην Ελλάδα και γιατί θεωρούσε ότι οι αξίες έπρεπε να υποχωρήσουν σε ορισμένους τομείς.
Όμως την ίδια στιγμή βρισκόταν ήδη σε στενές επαφές με τον κ. Παύλο Κανελλόπουλο, τον δεύτερο γιο της οικογένειας Κανελλόπουλου, που αποτελεί βασικό μέτοχο του Τιτάνα.
O Παύλος Κανελλόπουλος, executive chairman της AIG, ήταν αυτός που πριν από ένα χρόνο εμπνεύστηκε την επένδυση στην Εθνική Ασφαλιστική και καλλιέργησε το εγχείρημα σε συνεργασία με τον John Koudouni.
Xθες 8/6/2017 μίλησε για δημιουργία θετικού κλίματος στην οικονομία
με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων επενδυτών.
«Φυσικά και η επιφυλακτικότητα διατηρείται» σημείωσε, «όμως θα πρέπει να προβάλουμε την Ελλάδα σαν ασφαλές λιμάνι, για να προσελκύσουμε τις επενδύσεις και να σταματήσουμε το brain drain»
Ο Calamos ξαναπαίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι η απελευθέρωση των αγορών φέρνει τις επενδύσεις και ότι, « θα γίνουμε οι καταλύτες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, δίνοντας το παράδειγμα στους Έλληνες της διασποράς, που αποτελούν πάντα ένα πολύ ισχυρό στοιχείο.
Ο Mat Fairfield, CEO της EXIN  είναι ο άνθρωπος που ξέρει το ασφαλιστικό μπίζνες.
Δήλωσε ότι τα σημερινά δεδομένα είναι τα κατάλληλα για να τρέξουν οι επενδύσεις
«Έχω μείνει πολλά χρόνια στην Βαρκελώνη», είπε, «και ξέρω πολύ καλά ότι οι σημερινές ενδείξεις δημιουργούν πολύ ενθαρρυντικά σημάδια για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι το νέο μάνατζμεντ θα επιχειρήσει να εξορθολογήσει πλήρως την εταιρία, ενθυμούμενοι τα κεφάλαια που είχε βάλει η ίδια η τράπεζα στην τελευταία αύξηση της ασφαλιστικής.
Παράλληλα προβλέπουν ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για εξαγορές του Ελληνοαμερικάνικου Ομίλου στα Βαλκάνια.
 Σε κάθε περίπτωση ο John Calamos αποφάσισε και υλοποίησε μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα ύστερα από 7 χρόνια εξαντλητικής διερεύνησης των συνθηκών.
Και μάλιστα σε μια εμβληματική εταιρία του ασφαλιστικού κλάδου όπως η Εθνική Ασφαλιστική, λέγοντας, ότι, « είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα προϊόντα που θα προσφέρουμε στις ελληνικές οικογένειες».
Είναι δε βέβαιο ότι θα  περιέχουν συνδυασμένα επενδυτικά προϊόντα στα οποία ο αμερικανικός όμιλος έχει άριστη γνώση.

Υποσημείωση

Το σχήμα στο οποίο συμμετέχει η Calamos Investment θα αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική έναντι 725 εκατ ευρώ για το 75% όπερ σημαίνει ότι αποτιμάει συνολικά την ασφαλιστική περίπου 1 δισεκ. ευρώ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης