Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι τέσσερις μνηστήρες για την εξαγορά της Piraues Bank Romania

Οι τέσσερις μνηστήρες για την εξαγορά της Piraues Bank Romania
Ποιοι έλαβαν πρόσβαση στο data room και γιατί αντιδρά το συνδικάτο εργαζομένων
Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για την εξαγορά της  θυγατρικής της τράπεζας του ομίλου Πειραιώς στη Ρουμανία.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τα επενδυτικά κεφάλαια Varde, JC Flowers, Axxess Capital καθώς και Patria Bank.
Οι ενδιαφερόμενοι ήδη έχουν πρόσβαση στο data room της θυγατρικής προκειμένου να λάβουν γνώση των οικονομικών στοιχείων και στη συνέχεια να υποβάλλουν προσφορά
Επισημαίνεται ότι το επενδυτικό κεφάλαιο Varde έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Bankpost θυγατρική τράπεζα του ομίλου Eurobank στη Ρουμανία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστηρίζεται από τη Rothschild.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πώληση της Piraeus Romania έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο προσωπικό της τράπεζας το οποίο έχει σχηματίσει ένα ισχυρό συνδικάτο.
Οι αντιδράσεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προκαλέσει προβληματισμό καθώς δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τροχοπέδη στην πώληση.
Το προσωπικό δεν βλέπει με καλό μάτι τους υποψήφιους επενδυτές που είναι επενδυτικά χαρτοφυλάκια και φαίνεται να προτιμά ρουμάνους επενδυτές με την Patria Bank που έχει 110 καταστήματα στη Ρουμανία να θεωρείται κατά το συνδικάτο «πιο φιλική».
Το συνδικάτο μάλιστα ζητά την παρέμβαση της BNR της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας ώστε η τράπεζα να βρίσκεται υπό ρουμανικό έλεγχο μετά την αποχώρηση της Τράπεζας Πειραιώς.
Επισημαίνεται ότι και πριν από δύο χρόνια η Πειραιώς είχε προσπαθήσει να ρευστοποιήσει τμήμα του ενεργητικού της στη Ρουμανία και είχε πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με την JC Flowers οι οποίες όμως δεν είχαν καταλήξει λόγω των αντιδράσεων του προσωπικού του ομίλου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης