Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 2/11/2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τον Μάιο του 2018 για τις ελληνικές

tags :
Στις 2/11/2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τον Μάιο του 2018 για τις ελληνικές
Η ΕΒΑ θα δημοσιεύσει την τελική μεθοδολογία τον Νοέμβριο του 2017
Στις αρχές του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των stress test, όπως συμφώνησε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA) και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν έως τις 2 Νοεμβρίου 2018.
Κατ' εξαίρεση, τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών θα ανακοινωθούν πριν από τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, ήτοι τον Μάιο του 2018.
Η ΕΒΑ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης της μεθοδολογίας και των προτύπων με στόχο την ανταλλαγή των πληροφοριών με τις συμμετέχουσες τράπεζες πριν από την έναρξη.
Σύμφωνα τα όσα προέκυψαν από τη διαβούλευση με τον κλάδο σχετικά με το σχέδιο μεθοδολογίας κατά το καλοκαίρι του 2017, το συμβούλιο εποπτικών αρχών της ΕΒΑ αποφάσισε να επεκτείνει το συνολικό χρονοδιάγραμμα της προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων ώστε να λάβει υπόψη τις προκλήσεις που θέτει η εφαρμογή του IFRS 9.
Έτσι για τα stress test συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα βασικά ορόσημα:
- Έναρξη της άσκησης τον Ιανουάριο.
- Πρώτη υποβολή αποτελεσμάτων στην ΕΒΑ στις αρχές Ιουνίου.
- Δεύτερη υποβολή στην ΕΒΑ στα μέσα Ιουλίου.
- Τελική υποβολή στην EBA στα τέλη Οκτωβρίου.
- Δημοσίευση των αποτελεσμάτων έως τις 2 Νοεμβρίου 2018
Η ΕΒΑ θα δημοσιεύσει την τελική μεθοδολογία τον Νοέμβριο του 2017 και θα κυκλοφορήσει τα τελικά πρότυπα και την περαιτέρω καθοδήγηση στις συμμετέχουσες τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους.
Το μακροοικονομικό σενάριο θα δημοσιευθεί με την έναρξη της άσκησης τον Ιανουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης