Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΔΣ της Εθνικής εξέλεξε τον Μιχαηλίδη για αντιπρόεδρο της Εθνικής - Πρόεδρος από 1/2018

Το ΔΣ της Εθνικής εξέλεξε τον Μιχαηλίδη για αντιπρόεδρο της Εθνικής - Πρόεδρος από 1/2018
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος με 40% συναίνεσε στην τοποθέτηση Μιχαηλίδη στην Εθνική τράπεζα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας εξέλεξε σήμερα 1η Νοεμβρίου του 2017 για αντιπρόεδρο τον Μιχαηλίδη και από 1η Ιανουαρίου 2018 θα αναλάβει την θέση του προέδρου της Εθνικής αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Θωμόπουλο που αποχωρεί.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος με 40% συναίνεσε στην τοποθέτηση Μιχαηλίδη στην Εθνική τράπεζα.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα του bankingnews στις 31 Οκτωβρίου και 23 Οκτωβρίου 2017.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι, το Διοικητικό  Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή του κ. Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού μέλους και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο από την 1η Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και ειδικότερα την Πολιτική Διαδοχής μελών Δ.Σ. και Ανώτατων Στελεχών της Τράπεζας.
Ο κ. Μιχαηλίδης διαθέτει εξαιρετική εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει ανώτατες θέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς χρηματοοικονομικούς  οργανισμούς.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τι έγραφε από τις 31 Οκτωβρίου 2017 το bankingnews για Εθνική και Μιχαηλίδη


Το ΤΧΣ έχει κρατήσει χαοτική στάση απέναντι στην Εθνική τράπεζα και ειδικά για τον Πρόεδρο.
Είχαν υποβληθεί 3 υποψηφιότητες, ο Χ. Κύρκος πρώην ΤΧΣ, Γιαννόπουλος πρώην Alpha bank και Μιχαηλίδης (πρώην Credit Suisse).
Και οι 3 επιλογές απερρίφθησαν από το ΤΧΣ για κάποιο περίεργο λόγο, ωστόσο τον Ιούλιο του 2017 ανεπίσημα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής πρότεινε για πρόεδρο της Εθνικής τον Μιχαηλίδη.
Ο Μιχαηλίδης δεν ήταν ξένος…στο ΤΧΣ.
Είχε προταθεί στο παρελθόν για CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά λόγω μη κάλυψης του ενοικίου του σπιτιού του από το ΤΧΣ και επειδή ο Τσακαλώτος ο έλληνας ΥΠΟΙΚ του απέρριψε ένα αίτημα να είναι CEO στο ΤΧΣ με αυξημένες αρμοδιότητες… τελικώς αποχώρησε.
Η Εθνική ανεπίσημα πρότεινε Μιχαηλίδη για την θέση του προέδρου της Εθνικής και ανέμενε το ΤΧΣ να πάρει θέση.
Το Ταμείο ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτή την εισήγηση της Εθνικής επειδή ήταν μόνο μια υποψηφιότητα.
Και εκεί που διαφαινόταν εμπλοκή…πριν λίγες ημέρες το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ χωρίστηκε στην μέση…
Σε σύνολο 8 μελών οι 4 ψήφισαν υπέρ Μιχαηλίδη και οι άλλοι 4 κατά του Μιχαηλίδη….
Έτσι λοιπόν στο ΤΧΣ κυριάρχησε το 4 υπέρ και 4 κατά…
Για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό στο ΤΧΣ αποφάσισαν…παρά την μη ψήφιση αλλά και μη καταψήφιση…να μην φέρουν αντίρρηση στην πρόταση της Εθνικής για Πρόεδρο τον Μιχαηλίδη.
Στην αρχή τον είχαν απορρίψει, μετά είπαν ότι δεν στέκει μια μόνο υποψηφιότητα και στο τέλος με 4 υπέρ και 4 κατά αναφέρουν ότι δεν θα θέσουν…veto στην υποψηφιότητα Μιχαηλίδη.
Η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας πιθανότητα σε διοικητικό συμβούλιο του Νοεμβρίου 2017 θα φέρει προς έγκριση το θέμα Μιχαηλίδη….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης