Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 29/11 οι πρώτοι 2 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τις τράπεζες – Η τεχνική συμφωνία της 3ης αξιολόγησης 4/12

tags :
Στις 29/11 οι πρώτοι 2 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τις τράπεζες – Η τεχνική συμφωνία της 3ης αξιολόγησης 4/12
Η έναρξη της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί άρση εμποδίου για την 3η αξιολόγηση.
Μετά την αναμενόμενη απόφαση των συμβολαιογράφων σε Αθήνα, Πειραιά, Αιγαίο και Δωδεκάνησα να άρουν την αρχική τους απόφαση για αποχή στους πλειστηριασμούς….την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017…για πρώτη φορά θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Στόχος είναι σταδιακά να άρουν την απόφαση τους και άλλοι σύλλογοι συμβολαιογράφων ανά την Ελλάδα εξέλιξη που αναμένεται σύντομα.
Γενικώς αναμένεται πανελλαδικά να αρθεί η απόφαση αποχής από όλους τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους.  
Με βάση πολύ καλά ενημερωμένες πηγές κάθε Τετάρτη κάθε εβδομάδας θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενώ αρχικώς έχουν προγραμματιστεί 2.
Με βάση ένα σχεδιασμό στόχος είναι να υλοποιούνται σχεδόν 100 πλειστηριασμοί κάθε εβδομάδα ή σε ένα εύρος μεταξύ 80 και 120.
Ωστόσο όπως αναφέρουν τραπεζίτες «μπορεί η έναρξη των πλειστηριασμών να είναι απόφαση σημαντική αλλά θα αποδειχθεί ότι έχει περισσότερο σημειολογία παρά αποτέλεσμα.
Στόχος είναι να κινητοποιήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι να σπείρουμε τον φόβο σε αυτούς που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν».
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν ένα μέσο πίεσης και όχι πρώτιστης προτεραιότητας λύση για το κεφαλαιώδες ζήτημα των NPLs και NPEs, των προβληματικών δανείων.
Η έναρξη της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί άρση εμποδίου για την 3η αξιολόγηση.
Οι επίσημοι θεσμοί που έρχονται στην Αθήνα θα αποδεχθούν την διαδικασία και θα θεωρήσουν ότι η Ελλάδα τήρησε την υποχρέωση της να ξεκινήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιάσει πρώτο το bankingnews τις προηγούμενες ημέρες, στις 2 Δεκεμβρίου 2017 θα έχουμε το περίγραμμα της τεχνικής συμφωνίας με στόχο στις 4 Δεκεμβρίου στο Eurogroup να έχουμε επίτευξη συμφωνίας τεχνικής μορφής.
Στόχος είναι στο Eurogroup στις 20 Ιανουαρίου του 2018 να κλείσει η 3η αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης