Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς (Τηλεδιάσκεψη): Στα 3,5 δισ. η εισροή καταθέσεων - Το πρόγραμμα μείωσης των NPEs

Πειραιώς (Τηλεδιάσκεψη): Στα 3,5 δισ. η εισροή καταθέσεων - Το πρόγραμμα μείωσης των NPEs
Βασικός στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι τα NPEs να έχουν υποχωρήσει στο επίπεδο των 20,3 δισ. ευρώ, από 32 δισ. που ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017
Το πρόγραμμα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) της Τράπεζας Πειραιώς παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, στελέχη της τράπεζας σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου.
Βασικός στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι τα NPEs να έχουν υποχωρήσει στο επίπεδο των 20,3 δισ. ευρώ, από 32 δισ. που ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017.
Ο εν λόγω στόχος θα επιτευχθεί μέσω τόσο της πώλησης NPEs, αλλά και πιο δραστικών ρυθμίσεων, ενώ θα υπάρξουν διαγραφές δανείων ύψους πέντε δισ. ευρώ, πωλήσεις ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ και ρυθμίσεις αξίας τριών δισ. ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας δεν θέλησε να ωραιοποιήσει την όλη κατάσταση, παραδεχόμενη ότι έως τα τέλη του 2019 δάνεια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ρύθμιση και κυμαίνονται μεταξύ 300 – 400 εκατ. ευρώ, θα καταλήξουν εκ νέου «κόκκινα».
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης έως τα τέλη του 2019 αναμένονται νέες εισροές από NPEs της τάξεως των έξι δισ. ευρώ.
Παράλληλα η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι ο στόχος για τις ρυθμίσεις δανείων που είχε θέσει για το διάστημα Ιουνίου 2016 – Σεπτεμβρίου 2017 σχεδόν επιτεύχθηκε, καθώς έφθασε στα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2,7 δισ. ευρώ.
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς και μάλιστα τους ηλεκτρονικούς (καθώς όπως αναφέρθηκε, οι φυσικοί θα ατονήσουν σταδιακά), η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην ηλεκτρονική δημοπρασία της 6ης Δεκεμβρίου με 20 από τους 50 πλειστηριασμούς που θα διενεργηθούν.
Για το 2018 οι πλειστηριασμοί στους οποίους θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι ύψους 800 – 900 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό θα ανέβει στο 1,8 – 1,9 δισ. ευρώ το 2019.
Αναφορικά με τις καταθέσεις η διοίκηση της τράπεζας αποκάλυψε ότι οι εισροές ανήλθαν στα 3,5 δισ. ευρώ από τα τέλη Μαΐου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2017, εκ των οποίων τα 1,4 δισ. ευρώ ήτοι το 40% κατατέθηκε στην Πειραιώς.
Παράλληλα όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η οικονομία θα κινηθεί με υψηλότερους ρυθμούς με την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης