Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χατζηδάκης: Η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα δεν έχει αποκατασταθεί - Αλλιώς θα είχαν αρθεί τα capital controls

Χατζηδάκης: Η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα δεν έχει αποκατασταθεί - Αλλιώς θα είχαν αρθεί τα capital controls
Χατζηδάκης: Η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα δεν έχει αποκατασταθεί - Αλλιώς θα είχαν αρθεί τα capital controls
Πως θα μοιάζει ο μελλοντικός κόσμος της εργασίας;
Τα ρομπότ και οι αλγόριθμοι θα αντικαταστήσουν τους υπαλλήλους ιδίως σε ανταγωνιστικούς κλάδους όπως είναι ο τραπεζικός;  
Η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει νέες επισφαλείς για τους λεγόμενους ψηφιακούς νομάδες;
Τι μορφή θα έχει η απεργία κατά την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, το λεγόμενο δεύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό όπου όλοι και όλα είναι on line και πως θα έρχονται σε επαφή οι συνδικαλιστές με τους εργαζόμενους της πλατφόρμας ώστε να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους;
Στα φλέγοντα αυτά ερωτήματα για τις νέες τεχνολογίες και την επιρροή που θα ασκήσουν στον τραπεζικό τομέα καλείται να απαντήσει η μελέτη του ΙΝΕ της ΟΤΟΕ, με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και επιπτώσεις στην απασχόληση» που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της συνομοσπονδίας το απόγευμα στο ινστιτούτο Γκαίτε.
Ο αντιπρόεδρος της  ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις πληγές του τραπεζικού συστήματος υπερτονίζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης και συμπλήρωσε πως «το τραπεζικό σύστημα έχει πληγεί από την κρίση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα δεν έχει αποκατασταθεί.
Αν είχε αποκατασταθεί θα είχαν αρθεί τα capital controls».
Δεύτερη «πληγή» αποτελούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και η αργοπορία της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού που πηγαίνει με βήμα χελώνας.
« Στις τράπεζες πρέπει να δοθεί πλέγμα κινήτρων και κυρώσεων ώστε να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τα κόκκινα δάνεια» τόνισε κ. Χατζηδάκης.
Για να προσαρμοστεί ο κόσμος της εργασίας στην  ψηφιοποίησης, θέμα που συζητήθηκε και στο Νταβός και να μην χαθούν δουλειές, θα πρέπει να γίνει επανεκπαίδευση και επανακατάρτηση των υπαλλήλων σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.
«Όχι όμως με το σύστημα αλλά ελληνικά που δεν έχει αποτέλεσμα αλλά με σοβαρότητα» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά είπε ότι αυτή η σημαντική συζήτηση εκτυλίπάσσεται εν μέσω σκανδαλολογίας, διχασμού και πόλωσης.
Αναφερόμενη στην ψηφιοποίηση της εργασίας τόνισε ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε το μέλλον και όχι να το αντιμετωπίσουμε φοβικά.
«Μπορεί να υπάρχουν σήμερα 1 εκατ. άνεργοι – είπε η κ. Γεννηματά- αλλά υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν βρίσκουν υπαλλήλους υψηλών προσόντων. Πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι και οι συνδικαλιστές να ασχοληθούν με την προστασία αυτών των νέων μορφών απασχόλησης.
Οι νέες τεχνολογίες δεν πρέπει να διευρύνουν τις ανισότητες αλλά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης