Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ Κωστόπουλος : Ψήφος εμπιστοσύνης η υπερκάλυψη της αμκ της Alpha bank

tags :
Γ Κωστόπουλος : Ψήφος εμπιστοσύνης η υπερκάλυψη της αμκ της Alpha bank

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha bank  ύψους  986 εκατ. Οι εγγραφές από τους ενασκήσαντες δικαιώματα προτιμήσεως κάλυψαν ποσοστό 96,7% της αυξήσεως, ενώ συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων προεγγραφής η κάλυψη της  ανήλθε σε 150% περίπου.


Ο Πρόεδρος του ομίλου  Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε:
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της Αυξήσεως ύψους Ευρώ 986 εκατ. Παρά τις πρόσφατες βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις αγορές, οι Μέτοχοί μας που άσκησαν τα δικαιώματα προτιμήσεώς τους κάλυψαν 96,7% της Αυξήσεως, ενώ προεγγράφησαν και για επιπλέον ποσό ίσο με το 50% της Αυξήσεως. Το γεγονός αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη της διαρκούς εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Τράπεζά μας."
Με δεδομένο ότι οι ανάδοχοι δεν ενεργοποιήθηκαν για να καλύψουν την αύξηση και το ενδιαφέρον ήταν τόσο μαζικό τόσο από τους 1300 ξένους που ελέγχουν το 42%  όσο και τους 110 χιλιάδες μικρομετόχους αποδεικνύεται η μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της Alpha bank ενώ μέσω μάλιστα ενός δυσμενέστατου οικονομικού και χρηματιστηριακού κλίματος.
Οι ξένοι κατέβαλλαν περίπου 414 εκατ ευρώ , περίπου 108 εκατ ευρώ η οικογένεια Κωστόπουλου και οι μικρομέτοχοι 365 εκατ ευρώ.

Π Λ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης