Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έχει 100-110 εκατ η Praxia Bank – Το 2020 τελειώνουν οι ζημίες – Στόχος καταθέσεις 4 δισ

tags :
Έχει 100-110 εκατ η Praxia Bank – Το 2020 τελειώνουν οι ζημίες – Στόχος καταθέσεις 4 δισ
Στόχος της Praxia bank είναι το 2020 να έχει μηδενίσει τις ζημίες και από το 2021 να επιτύχει κέρδη....
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη πραγματοποιήθηκε στην Praxia Bank.... τελικά η Atlas Capital ως βασικός μέτοχος, επένδυσε νέα κεφάλαια και πλέον η τράπεζα διαθέτει 100-110 εκατ ευρώ.
Σίγουρα η εξέλιξη αυτή ήταν έκπληξη, είχαμε αναφέρει ότι η Atlas Capital και ο Β. Diamond ο πρώην τραπεζίτης της Barclays και fund manager κωλυσιεργούν.
Όμως υπήρξε ανατροπή, έκανε το μεγάλο βήμα και επένδυσε νέα κεφάλαια στην Praxia Bank.
Προφανώς και η κίνηση αυτή είναι απόδειξη εμπιστοσύνης στην τράπεζα και στην Αναστασία Σακελαρίου την διευθύνουσα σύμβουλο της Praxia Bank.
H CEO και τα στελέχη της τράπεζας εργάζονται πυρετωδώς, κάθονται μέχρι αργά το βράδυ και σχεδιάζουν το νέο εγχείρημα που δεν μεταφέρει βάρη από το παρελθόν και προσβλέπει σε ευοίωνο μέλλον.
Η Praxia Bank θέλει να γίνει μια σύγχρονη μοντέρνα τράπεζα, χωρίς NPEs και με στόχο να χρηματοδοτήσει υγιή τμήματα της οικονομίας.
Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί αλλά απαιτεί κεφάλαια, τα οποία έρχονται αλλά στο μέλλον θα χρειαστούν περισσότερα περί τα 300 εκατ ευρώ.
Πως αποτιμάται σήμερα η Praxia bank με οικονομικούς όρους;
Έχει ένα αυξανόμενο προσωπικό καθώς τώρα στελεχώνεται.
Το σημερινό λειτουργικό κόστος της τράπεζας προσωπικό και πάγια κόστη λειτουργίας υπολογίζονται σε 9-10 εκατ ευρώ ετησίως.
Υπήρξαν κάποιες ενδιαφέρουσες εξαγορές ειδικά στο μηχανογραφικό σύστημα που κόστισε περί τα 10 εκατ.
Αυτό σημαίνει ότι τα 28 εκατ κεφάλαια έχουν περιοριστεί στα 8 εκατ.
Η Atlas Capital επένδυσε νέα κεφάλαια πλέον η Praxia bank διαθέτει περί τα 110 εκατ νέα κεφάλαια και το ερώτημα είναι που θέλει να φθάσει;
Στόχος 2020 να έχει μηδενίσει τις ζημίες και από το 2021 να επιτύχει κέρδη.
Ο στόχος απόδοσης 15% με 20% επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου είναι μάλλον φιλόδοξος αλλά όχι και ουτοπικός.
Οι καταθέσεις σε βάθος 4ετίας θα φθάσουν στα 4 δισεκ. μέσω κυρίως τιμολογιακής πολιτικής.
Η στρατηγική αυτή ενέχει ρίσκο, όχι λόγω της εντύπωσης που θα αφήσει η τράπεζα στους καταθέτες αλλά κυρίως στην αντίδραση των άλλων τραπεζών όταν θα χάνουν καταθέτες από την Praxia bank.
Αυτό το νέο που προβάλλει αρχικώς ξενίζει ωστόσο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι συναντάς νέους ανθρώπους, με διάθεση να εργαστούν και με νέες ιδέες.
Ανάλογα εγχειρήματα στην Ευρώπη έχουν πετύχει….οπότε το 2021 με 2022 που θα κριθεί η Praxia μπορεί να ενταχθεί στο club των επιτυχημένων τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης