Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Dziurman (EBRD): Η τράπεζα έχει επενδύσει 2 δισ. ευρώ σε έργα στην Ελλάδα - Στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις

tags :
Dziurman (EBRD): Η τράπεζα έχει επενδύσει 2 δισ. ευρώ σε έργα στην Ελλάδα - Στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις
Η EBRD στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, του ΔΑΑ και του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός αλλά και την κατασκευή του καινούριου αεροδρομίου στο Καστέλι
Μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events σήμερα (3/12) στο Βερολίνο, η Sabina Dziurman, Διευθύντρια EBRD για την Ελλάδα και Κύπρο είπε ότι η τράπεζα έχει επενδύσει 2 δις ευρώ σε έργα στην Ελλάδα.
Η μεγαλύτερη ενέργεια είναι η υποστήριξη που έχουν προσφέρει στην Fraport.
Η EBRD στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, του ΔΑΑ και του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός αλλά και την κατασκευή του καινούριου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης.
Έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο στήριξης των ΑΠΕ που μετά την εισαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας για νέα έργα γνωρίζει νέα άνθηση.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, ενώ η αγορά των ΑΠΕ θεωρείται ελκυστική για ξένους επενδυτές, από ελληνικής πλευράς υπάρχουν ενστάσεις σε ότι αφορά το ύψος των τιμών που θεωρούνται χαμηλές.
Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, ωστόσο εδώ δεν δραστηριοποιείται η EBRD  καθώς οι ελληνικές τράπεζες στηρίζουν γερά τον τομέα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης