Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Οι τράπεζες θα πετύχουν τους στόχους για τη μείωση των NPLs

tags :
Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Οι τράπεζες θα πετύχουν τους στόχους για τη μείωση των NPLs
Tα NPEs αντανακλούν το βάθος της ύφεσης που έπληξε την ελληνική οικονομία και το γεγονός ότι η ανάπτυξη δεν υπήρξε τόσο αλματώδης ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους
Θετικά σχόλια έκανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς  κ. Γιώργος  Χαντζηνικολάου για τα σχέδια διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων που έχουν εισηγηθεί το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος για την ταχύτερη εξυγίανση του τραπεζικού κλάδο μιλώντας στο συνέδριο «Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ανέφερε ότι οι τράπεζες  θα πετύχουν  τους στόχους που έχουν θέσει σε συνεργασία με τον SSM για μείωση των NPEs για την επόμενη τριετία.
Χρειαζόμαστε και τα δύο σχέδια και ίσως ακόμη περισσότερα, είπε ο πρόεδρος  της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνοντας ότι η πρόταση που κατέθεσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στην Ιταλία, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση της ΤτΕ «ακόμη ευφυέστερη».
Επισήμανε, πάντως, ότι ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων σημαίνει υψηλότερο κόστος και το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος θα επωμιστεί το κόστος αυτό.
Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να υπάρξει επίσπευση στις προσπάθειες αλλά αυτό κοστίζει και το κόστος εξαρτάται από τον βαθμό της επίσπευσης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης