Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αυτόνομη δραστηριοποίηση στις κτηματομεσιτικές υπηρεσίες σχεδιάζουν οι τράπεζες - Μεγάλα τα κέρδη από την Golden Visa

Αυτόνομη δραστηριοποίηση στις κτηματομεσιτικές υπηρεσίες σχεδιάζουν οι τράπεζες - Μεγάλα τα κέρδη από την Golden Visa
Ανατρεπτικός παράγοντας στα σχέδια τους, το πρόσφατο σκάνδαλο με τα POS στην Κίνα που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Παπευαγγέλου για να κάνει συναλλαγές ακινήτων
Σκέψεις για αυτόνομη δραστηριοποίηση τους στις κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, πουλώντας ακίνητα απευθείας στους υποψήφιους αγοραστές έχουν εκπονήσει οι τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες σκέφτονται να αξιοποιήσουν την Golden Visa, πουλώντας απευθείας και χωρίς μεσάζοντες σε αγοραστές που θέλουν να αποκτήσουν την δική τους κατοικία στη χώρα μας και όχι σε διεθνή fund ή ελληνικές εταιρείες μέσω πλειστηριασμών όπως γίνεται μέχρι τώρα.
Μάλιστα κάποιες έξ ευτών έχουν εκπονήσει και σχετικό business plan καθώς τα κέρδη που θα αποκομίσουν εκιμάται ότι θα είναι μεγάλα.
Ανατρεπτικός παράγοντας στα σχέδια τους, το πρόσφατο σκάνδαλο με τα POS στην Κίνα που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Παπευαγγέλου για να κάνει συναλλαγές ακινήτων.
Ο φόβος να πληγεί η φήμη τους είναι υπαρκτός και για το λόγο αυτό οι τράπεζες ψάχνουν τρόπο να παρακάμψουν τον κίνδυνο αυτό με διαφανείς διαδικασίες.

Ραγδαία αύξηση των αιτημάτων για Χρυσή Βίζα

Συνεχώς αυξανόμενη καταγράφεται η δυναμική του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» που αφορά στη χορήγηση αδειών παραμονής στους πολίτες της ΕΕ που επενδύουν στην απόκτηση ακινήτου αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε προσφάτως και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης σε συνέντευξή του, «το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα, θεωρείται από τη διεθνή αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού σχετικά με το πρόγραμμα, εκτός από Ρώσους και Κινέζους, αυξημένη είναι η ζήτηση και από Τούρκους πολίτες που εξασφαλίζουν πενταετή παραμονή με την αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ, ενώ όπως είπε ο κ. Στεργιούλης: «το πρόγραμμα έχει αποκτήσει πλέον μία ισχυρή δυναμική και για αυτό βλέπουμε τους τελευταίους μήνες και ξένες εταιρείες, κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία, να ανοίγουν Γραφεία στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση του Προγράμματος στις χώρες προέλευσης τους».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και από την έναρξη του προγράμματος έχουν αγορασθεί 1.573 ακίνητα με τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται σε 393,2 εκατ. ευρώ.
Οι άδειες παραμονής που έχουν δοθεί ξεπερνούν τα 7000 άτομα και αφορά συγγενικά πρόσωπα του αγοραστή.
Το πρόγραμμα «Golden Visa» έχει φέρει στην πρώτη θέση του Κινέζους με (664 άδειες), ακολουθεί η Ρωσία με 348 ενώ η τρίτη χώρα προέλευσης είναι η Αίγυπτος με 77 άδειες.

Πρώτη αγοραστική δύναμη η Κινέζοι

Οι Κινέζοι αποτελούν την πρώτη αγοραστική δύναμη στον τομέα του real estate ενώ την προτίμηση τους συγκεντρώνουν τα παραθαλάσσια μέρη της Αττικής.
Σύμφωνα με στέλεχος της κτηματαγοράς «αρκετοί Κινέζοι έχουν καταφθάσει στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες και προχώρησαν στην απόκτηση σπιτιού, με θέα θάλασσα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, πάνω από 600 τέτοιες αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.
Την προτίμηση των Κινέζων συγκεντρώνουν περιοχές όπως ο Άλιμος, το Καλαμάκι, το Ελληνικό αλλά και το Παλαιό Φάληρο. Τα ακίνητα που αγοράζουν έχουν αξία από 250.000 ευρώ και πάνω καθώς με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την χρυσή βίζα των πέντε ετών, γεγονός που τους ανοίγει το παράθυρο στην Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης