Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης: Η Eurobank αποπληρώνει τα 950 εκατ ευρώ

tags :
Καραμούζης: Η Eurobank αποπληρώνει τα 950 εκατ ευρώ

«Έως την τακτική γενική συνέλευση της Eurobank τον Μάιο του 2010 θα έχουν αποπληρωθεί τα 950 εκατ ευρώ που λάβαμε από το ελληνικό δημόσιο υπό την μορφή των προνομιούχων μετοχών» επισημαίνει σε δηλώσεις του»  στο «Bankingnews.gr» ο κ. Ν Καραμούζης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει την κατάσταση στην οικονομία και τις αγορές ο κ Καραμούζης επισήμανε ότι προφανώς και το τοπίο ακόμη παραμένει θολό και ασαφές καθώς απαιτούνται πολλά μέτρα ώστε η αγορά να πειστεί ότι βρισκόμαστε προς τον σωστό δρόμο.
Στην ερώτηση για το αν η Eurobank αγόραζε ομόλογα το τελευταίο διάστημα ο κ Καραμούζης επισήμανε ότι «όταν πλησίασε τις 220 μονάδες βάσης το spread  αποφασίσαμε ότι αποτέλεσε ευκαιρία για αγορά και για τον λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες η Eurobank προέβη σε αξιόλογες αγορές.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αγορές από την Eurobank ξεπέρασαν τα 200 εκατ ευρώ.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank πάντως επισήμανε ότι ακόμη η αγορά ομολόγων παραμένει ευάλωτη όσο συνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο για την οικονομία και τα ομόλογα.
Στο εξωτερικό η Eurobank εμφάνισε ζημίες ειδικά στην Ουκρανία και την Πολωνία ωστόσο μετά από πολύ καιρό ο κ Καραμούζης εμφανίζεται πιο αισιόδοξος.
«Είναι γεγονός ότι στην Ουκρανία εμφανίσθηκαν ζημίες λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας ωστόσο λάβαμε δραστικά μέτρα.
Στην Πολωνία λόγω funding , λόγω χρηματοδότησης επίσης εμφανίσθηκαν ζημίες και λόγω βεβαίως αποσβέσεων.
Όμως πλέον διαφαίνεται ότι οι ζημίες στην Ουκρανία και την Πολωνία κορύφωσαν»
Ουσιαστικά εννοεί ότι πλέον η Eurobank σε αυτές τις δύο χώρες εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης και σταδιακής βελτίωσης.
Σε ερώτηση πως σχολιάζει τις αλλαγές των διοικήσεων των κρατικών τραπεζών ο Ν Καραμούζης τόνισε ότι « τα στελέχη που αναλαμβάνουν στις κρατικές τράπεζες είναι καταξιωμένα και γνώστες του τραπεζικού αντικειμένου»




Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης