Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Κόκκινα» δάνεια 33,7 εκατ. ευρώ πούλησε στην APS η Τράπεζα Κύπρου

tags :
«Κόκκινα» δάνεια 33,7 εκατ. ευρώ πούλησε στην APS η Τράπεζα Κύπρου
Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε προβληματικά δάνεια 
Χαρτοφυλάκιο (ανεξασφάλιστων) μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων με μεγάλες καθυστερήσεις, ύψους 33,7 εκατ. ευρώ, πούλησε στην APS Delta η Τράπεζα Κύπρου.
Η APS Delta, μέλος του ομίλου εταιρειών της τσεχικής APS, είναι γνωστή στην Κύπρο από την συμμετοχή της στην πλατφόρμα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων της Ελληνικής Τράπεζας.
Πρόκειται για το έργο με την ονομασία «Velocity», που αφορά δάνεια συμβατικής αξίας 245 εκατ. ευρώ, με την καθαρή τους αξία να ανέρχεται στα 33,7 εκατ. ευρώ -η τράπεζα είχε διαγράψει περίπου το 86% της συμβατικής αξίας των δανείων αυτών.
Πρόκειται για τη δεύτερη ουσιαστικά συναλλαγή πώλησης δανείων στην Τράπεζα Κύπρου, μετά το Helix, που αφορούσε πώληση πακέτου δανείων καθαρής αξίας 2,8 δισ. ευρώ.
Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 9.700 δανειολήπτες (8.800 ιδιώτες και 900 μικρομεσαίες επιχειρήσεις) με μέσο ποσό συναλλαγής τα 12.500 ευρώ.
Πρόκειται για πολλά δάνεια με μικρά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη διαχείριση, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία, ήτοι το 90%, βρίσκονται σε καθυστέρηση πέραν των πέντε ετών.

Διαβάστε: Κύπρος: Απομόχλευση 12,1 δισ. ευρώ στις τράπεζες το 2018 – Μείωση στις καταθέσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης